alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #15 on: May 27, 2008, 03:35:03 PM » |
|
@Saltwater: Any solution 'till now ? Am mai instalat o dată ubuntu... şi degeaba.... so... I'm kind of, out of ideas...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #16 on: May 27, 2008, 07:39:47 PM » |
|
încearcă să vezi din tcpdump dacă vezi ceva pe reţea. Studiază driverul plăcii de reţea dacă nu cumva are şi alte opţiuni la modprobe. încearcă un kernel/driver moai nou. Vezi pe site la producător dacă oferă suport pentru linux, dacă da încearcă să compilezi un driver.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #17 on: May 27, 2008, 09:41:42 PM » |
|
totusi nu ai zis daca functioneaza daca ii pui IP static.
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #18 on: May 27, 2008, 09:57:26 PM » |
|
OK, ip static... no use... In legatura cu alte optiuni, kernel / modul nou, suport linux... problema e ca am folosit linux cu acelasi laptop timp de aprox un an, pana cand am scos mandriva de pe el si am instalat ubuntu.... 8.04.... so... nu cred ca e vorba de asa ceva, din mom ce inainte mergea....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #20 on: May 27, 2008, 11:25:47 PM » |
|
Vezi dmesg daca da erori ciudate, vezi dmesg | grep eth sa vezi cam ce driver ar fi, daca da vreo eroare la incarcare, etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #21 on: May 28, 2008, 10:33:54 AM » |
|
@Licaon: lol  No dmesg errors, iar placa e recunoscută cum trebuie... now trying my last resort, instalez Mandriva 08 Spring... maybe it'll work.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #22 on: May 28, 2008, 11:01:16 AM » |
|
OK, ip static... no use...
nu folosesti sau nu merge?
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #23 on: May 28, 2008, 12:14:16 PM » |
|
Nu a mers.
Ei bine, acum postez de pe Mandriva 2008 Spring, care apparently, merge fara nici o problema...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #24 on: May 28, 2008, 12:31:48 PM » |
|
Uitate daca Mandriva Foloseste kkt-u ala de NetworkManager
Uitate ce modul e ce placa de retea ... google for known bugs
|
|
|
|
« Last Edit: May 28, 2008, 12:35:20 PM by emil3d »
|
|
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #25 on: May 28, 2008, 12:38:18 PM » |
|
nope, Mandriva are propriull Network Manager... that's the point, si sunt sigur ca prostia aia e de vina... so.... nu stiu exact daca era acelasi modul... dar in fine..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #26 on: May 28, 2008, 08:41:39 PM » |
|
nu exista in fine daca merge intr-o distro tre sa mearga in oricare linux e linux, kernelul e kernel, de o placa de retea se ocupa kernelu daca cei de la mandriva au facut ceva special pentru acea placa de retea trebuie aflat si publicat, probabil si altii o sa aiba aceeasi problema. daca NetworkManager e de vina, iara se poate lucra la asta E linux, e OPEN, TREZIREA!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #27 on: May 29, 2008, 01:35:05 PM » |
|
Nici eu nu observ nimic prin dmesg. O sa imi pun de curios kernelul de server sa vad daca se pupa si chiar si asa nu o sa stau cu el. Kernel custom mi-e lene sa imi fac. Motive: tre sa il tin de unul singur up-to-date, ma apuca sfantul asteapta pana fac asa cum tre un menuconfig, tre sa compilez ad-labam o mana de module (ex: nVIDIA) - valabil si pentru orice alta versiune de kernel din repo ce nu e generic. Ain't got time for this shit - motivul pentru care am renuntat la orice forma de chestii ce nu merg OOTB.
Macar e bine ca am primit confirmarea ca e de la distro ... dar Mandriva nu imi pun nici ars cu tigara pentru ca are o putoare de package management.
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
|