alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« on: May 14, 2008, 11:12:55 PM » |
|
OK, am instalat Ubuntu 8.04... nu merge internetul.... placa de reţea o vede, ştie că setările sunt DHCP Auto... dar totuşi, nimic.... Azi, acum jumătate de ora am instalat Fedora 9, iaraşi setări DHCP Auto, placa de reţea prezentă, tot pauză internet.... Încearca să îşi ia IP-uri, şi apoi îmi apare un pop-up "Internet disconnected" (or smth). Ei bine, ce e de facut ?! Vreo idee ceva ? Dacă e nevoie de outputul vreunei comenzi, se rezolvă folosind una bucată stick de 36 MB  Eu unul nu pricep, mi se pare absurd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #1 on: May 15, 2008, 08:39:04 AM » |
|
Incearca sa rulezi dhclient eth0 sau dhcpcd eth0 manual, si sa te uiti la output.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #2 on: May 15, 2008, 04:35:21 PM » |
|
Been there, done that. ifconfig o vede. mii-tool imi zice ca am link. Routerul zice ca am link. Serverul de DHCP functioneaza flawless, dar nu primeste IP (oricum alocarea este statica, in functie de MAC). Daca ii dau static - e OK - pune IP-ul. Totusi nu am retea, ping-ul da destination host unreachable. Sub Windows merge fara probleme (culmea, obisnuia sa ma scoata din sarite) ... Solutia? Am implantat cablul in cealalta placa de retea ...
Sa inteleg ca si tu ai o interfata de aia bantuita ce merge doar cand vrea ea? Asa imi miroase si a buba in hardware ... pe a mea o stiu de bolnava asa ca o las sa isi faca damblaua.
// LE: o mica rectificare ... s-ar putea intelege prost o chestie de mai sus.
|
|
|
|
« Last Edit: May 15, 2008, 09:37:49 PM by Saltwater »
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #3 on: May 15, 2008, 08:57:18 PM » |
|
Ideea e ca dhclient nu da nici o bucata de output... pur si simplu sta...
@Saltwater: sub windows, da, internetul merge. Problema e ca pana acum a mers sub linux fara probleme, dar se pare ca acum nu mai vrea, si nu pricep ce poate avea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #4 on: May 15, 2008, 09:36:37 PM » |
|
Eu caut raspuns de aproape un an ... aceleasi simptome ... sub Windows merge (desi la un moment dat a trebuit sa o reinstalez pentru ca mergea ca naiba la viteze mai mari de 10-15Mbps) iar sub Linux(*) merge cand vrea ea. Sub FreeBSD nu a indraznit sa faca fite  . Cum am trecut de pe BSD pe Ubuntu, a mers pana am stat in Live si am instalat ... dupa reboot = kaput. Daca nu esti pe notebook (asa ca mine) - iti recomand sa ai la indemana inca o placa. Daca il luam si pe steelheart, suntem pana acum vreo 3 cu probleme de astea. Eu zic sa deschidem un club. (*)Linux si nu Ubuntu ce il utilizez in mod curent deoarece a facut fitaraie si sub alte distros ... Har Domnului ... am incercat destule ...
|
|
|
|
« Last Edit: May 15, 2008, 09:43:36 PM by Saltwater »
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #5 on: May 16, 2008, 12:23:17 AM » |
|
Incearca sa iei o alta versiune de dhclient, sau dhcpcd. ftp://ftp.phystech.com/pub/Sper ca ai compilator  P.S. incearca sa te uiti in manul dhclient, sa vezi daca nu cumva are o optiune de verbose, poate o sa-ti scrie in loguri care e smenul. Oricum, ai putea sa bagi si un tcpdump sau wireshark si sa vezi daca primesti ceva din retea.
|
|
|
|
« Last Edit: May 16, 2008, 12:27:38 AM by gheorghe »
|
|
|
|
|
|
the horrorist
Membru
|
 |
« Reply #6 on: May 16, 2008, 07:37:24 PM » |
|
vi /etc/resolv.conf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
steelheart
Membru
|
 |
« Reply #7 on: May 16, 2008, 08:37:44 PM » |
|
odisea placilor de retea continua si la mine.... azi am schimbat din nou placa de retea, cred ca e de la portul PCI, am pus tot una bazata pe un chip realtek mai nou, nu mai are rost sa bag bani in computerul meu, are un athlon 64 3000+ e depasit, de acea am luat o placa de retea cheap, si sper ca in viitor sa imi iau un computer nou cu chipseturi intel 
|
|
|
|
|
|
When Bush says "Freedom" it means "Conquer". When Gates says "Freedom" it means "Feedom". But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #8 on: May 17, 2008, 07:15:34 AM » |
|
Si eu am avut necazuri pe AMD cu placile de retea. Rhine II-ul onboard s-a ars dupa 6 luni, iar inlocuitorul nu mergea pe Win dar mergea bine pe Linux.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #9 on: May 19, 2008, 09:32:19 PM » |
|
OK, deja devine dubios... Am primit Ubuntu 8.04 64bit de la Tony (poştaşul) (comandat de pe shipit), şi l-am instalat, cu gândul c va merge in sfârşit netul. Drep să zic, imediat dupa instalare, a mers netul, dar după un reboot, iar a murit... problema e că în ifconfig... apar două eth..... şi anume "eth0" şi "eth0:avahi".
That's odd, isn't it ?
|
|
|
|
« Last Edit: May 19, 2008, 09:36:23 PM by alyn3d »
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #10 on: May 19, 2008, 10:18:02 PM » |
|
Nu neaparat. Avahi e un daemon pentru un protocol de-asta inventat de apple, bonjour.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #11 on: May 20, 2008, 08:08:47 PM » |
|
Drep să zic, imediat dupa instalare, a mers netul, dar după un reboot, iar a murit... problema e că în ifconfig... apar două eth..... şi anume "eth0" şi "eth0:avahi".
Same shit here. Tot Ubuntu 8.04 amd64. Am butat de curios niste Mandiva One. Merge. Ubuntu de pe Live ... nu mai merge (desi in timpul instalarii m-am dat pe net, inclusiv pe aici). Am stresat si a doua placa si nu a dat semne de oboseala - cu aia merge. Daca gasesc solutie, dau de veste.
|
|
|
|
« Last Edit: May 20, 2008, 08:09:39 PM by Saltwater »
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
alyn3d
Membru
Calculatorist Şef
|
 |
« Reply #12 on: May 21, 2008, 12:25:45 PM » |
|
Ooo da... it's global!  Soluţia ar fi să instalez iar Mandriva? Neah.. Măh nene, şi m-am săturat de Winblows....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #13 on: May 22, 2008, 09:21:07 PM » |
|
Eu pateam odata ceva de genu asta si rezolvarea a fost destul de simpla. Placa respectiva de retea functiona pe linux numai in mod promiscuous. Observasem ca daca dadeam tcpdump si il lasam activ in acest rastimp functiona super bine reteaua, opream tcpdump si nu mai mergea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #14 on: May 25, 2008, 01:45:49 AM » |
|
Nu merge nici faza cu promiscuous + tcpdump.
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
|