|
|
mapleoin
Admini

mapleoin@jabber.org
|
 |
« Reply #1 on: April 13, 2008, 09:48:34 PM » |
|
poate n-ai gcc sau poate nu-l găsește: sudo apt-get install libc6-dev g++ gcc
știi că freehoo e client de consolă, nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zacusca_Elf
Membru
|
 |
« Reply #2 on: April 13, 2008, 10:09:33 PM » |
|
este instalat am dat dpkg -l gcc* si mi-au aparut urmatoarele: ii gcc 4.1.1-15 ii gcc-4.1 4.1.1-21 ii gcc-4.1-base 4.1.1-21 un gcc-4.1-doc un gcc-4.1-locale un gcc-doc
LE: am gasit si:
un glibc-2.3.6-2 un glibc-2.3.6.ds un glibc-doc
un libc-dev un libc0.1 un libc0.3 un libc5 ii libc6 2.3.6.ds1-13et un libc6-bin un libc6-dev ... un libc6-doc ... un libc6.1
|
|
|
|
« Last Edit: April 13, 2008, 10:24:34 PM by Zacusca_Elf »
|
|
|
|
|
|
volomir
Membru
|
 |
« Reply #3 on: April 13, 2008, 10:23:20 PM » |
|
ai partitia montata cu noexec ?
ah, si dupa ce ai instalat glibc ai dat ldconfig ?
|
|
|
|
« Last Edit: April 13, 2008, 10:26:58 PM by volomir »
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #4 on: April 13, 2008, 10:28:29 PM » |
|
daca vrei de consola, vezi finch clientul de consola bazat pe librariile pe care e bazat si Pidgin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zacusca_Elf
Membru
|
 |
« Reply #5 on: April 13, 2008, 10:30:44 PM » |
|
ai partitia montata cu noexec ? dupa cum poti sa vezi, locatia mea este noobzone  cum verifica daca e montata cu noexec ? ah, si dupa ce ai instalat glibc ai dat ldconfig ?
nu. ma uit acum peste ala LE: debian:~# ldconfig -v > operatie ldconfig: can't stat /lib64: No such file or directory ldconfig: can't stat /usr/lib64: No such file or directory
|
|
|
|
« Last Edit: April 13, 2008, 10:38:01 PM by Zacusca_Elf »
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #6 on: April 13, 2008, 10:48:00 PM » |
|
apt-get install build-essential
asta o sa-ti instaleze cam tot ce ai nevoie atunci cand vrei sa compilezi diferite aplicatii
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #7 on: April 14, 2008, 11:53:16 AM » |
|
apt-get install build-essential
De fapt: apt-get install build-essential linux-headers-`uname -r` Pentru un kernel din repo, fara a fi facut ad-labam din surse, chestia de mai sus instaleaza si headerele de dev ale kernelului. Utile daca trantesti cate un modul custom, etc. Iar acu repet ce zicea wonder: asta o sa-ti instaleze cam tot ce ai nevoie atunci cand vrei sa compilezi diferite aplicatii Mie mi-a intrat in sange linia de mai sus.
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
Zacusca_Elf
Membru
|
 |
« Reply #8 on: April 14, 2008, 03:52:00 PM » |
|
am dat apt-get install build-essential si acum merge compilatorul cand am incercat sa rulez ./configure in freehoo, mi-a dat treaba asta: checking for guile... /usr/bin/guile checking for guile-config... no configure: error: guile-config required but not foundfac alt post ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #9 on: April 14, 2008, 05:39:13 PM » |
|
tu vrei sa facem noi munca voluntara pentru tine. Ducandu-ma pe http://www.nongnu.org/freehoo/INSTALL.txt am observat dependintele: Requirements ------------ Compilation of Freehoo requires the following development and run-time libaray packages to be installed in your system first.
* libreadline - GNU Readline
* libguile - Guile (GNU Ubiquitous Intelligent Language for Extension)
* libglib2.0 - The GLib library of C routines development and runtime packages. asa ca tu dai frumos un search dupa pachetele alea: apt-cache search libguile etc hint ...instaleaza si pachetul cu -dev sau numai pachetul ala
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
Zacusca_Elf
Membru
|
 |
« Reply #10 on: April 15, 2008, 03:19:53 PM » |
|
sincer, vreau sa faceti munca voluntara pentru mine, dar nu v-am pus  cat de incepator sunt, am reusit sa deschid si eu acel "install". am tras cu apt guile-1.6 si guile 1.8, dar imi lipseste CONFIGUL!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #11 on: April 16, 2008, 07:09:14 AM » |
|
Citeste aici cum este cu install-ul si nu numai.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
MifTy
Membru
|
 |
« Reply #12 on: April 17, 2008, 12:47:48 AM » |
|
am dat apt-get install build-essential si acum merge compilatorul cand am incercat sa rulez ./configure in freehoo, mi-a dat treaba asta: checking for guile... /usr/bin/guile checking for guile-config... no configure: error: guile-config required but not foundfac alt post ?  chiar nu intelegeai ce vrea sa-ti zica ./configure cu linia aia?  ? stai sa vezi ce te asteapta mai tarziu, cand pachete pe care le ai, dar pe care ./configure le cauta disperat in alta parte vor fi de negasit!!!! 
|
|
|
|
« Last Edit: April 17, 2008, 12:42:58 PM by MifTy »
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #13 on: April 17, 2008, 10:49:10 AM » |
|
guile-config ala ar trebui sa fie in pachetul cu sufixul -dev al guile, impreuna cu headerele de devel. Se aicea ceva mai sus. :~$ apt-cache search guile | grep dev guile-1.6-dev - Development files for Guile 1.6 guile-1.8-dev - Development files for Guile 1.8 guile-gnome0-dev - Guile GObject binding support library, development files libccscript-dev - GNU Common C++ framework for embedded scripting libccscript3-dev - GNU Common C++ framework for embedded scripting libctl-dev - Library for flexible control files, development version libgpib0-dev - C bindings for GPIB (IEEE 488) kernel driver -- headers libguilegtk-1.2-dev - GTK+ 1.2 bindings for the Guile scheme interpreter - development files libgwrap-runtime0-dev - scripting interface generator for C - development files :~$ Ma rog, asta e din repo-urile bubuntu. Si debilian ar trebui sa scoata ceva de acest gen.
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
Zacusca_Elf
Membru
|
 |
« Reply #14 on: April 17, 2008, 09:41:11 PM » |
|
am dat find / -name *guile | grep config si nu a gasit absolut nimic am dat apt-cache search guile | grep config si iar nu a gasit am dat apt-cache search guile | grep dev si a gasit astea: Development files for Guile 1.6/1.8. Guile GObject binding support library, development files GNU Common C++ framework for embedded scripting Library for flexible control files, development version GTK+ 1.2 binding for the guile scheme interpreter - development files scripting interface generator for C - development files am senzatia ca nu e configul pe acolo, am dreptate ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|