Semi offtopic:
Numero 1:
Date: 1997/11/14
A mai curs ceva apă pe Dunăre de atunci, acum sunt IDE-uri* foarte capabile pe lume. Nu mai suntem in 1990, când cel mai tare IDE Unix era Emacs, iar 90% din programare era procedurală şi nu implica GUI-uri.
Foarte offtopic:
Numero 2:
let's recognize that we have a problem. our culture as a whole is getting
more impatient, our management schools are getting less clueful every year,
our users are becoming more ignorant and arrogant.
Tipul suferă de sindromul "Golgen Age":
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_age . Totul era frumos şi deştept pe vremea mea, acum toţi sunt proşti. Îmi pare rău să vă zic, dar dacă sunteţi români, aveţi mari şanse ca acum 200 de ani stră-stră-bunicii voştri (ca şi ai mei) erau nişte iobagi ignoranţi care nu aveau nici 3 clase. Poate acum prostia e mai vizibilă/publică datorită media, dar asta nu înseamnă că lucrurile merg mai prost, neapărat.
Numero 3:
Sunt utilizator Vim. Şi recunosc că mă deplasez prin el cu săgeţile, nu cu hjkl (ce blasfemie!). De ce aş tortura un om normal cu Emacs sau Vim? Pentru 0,00015% mai multă putere decât ultimul IDE grafic scriptabil? Aaaa, dar ultimul IDE va fi mort în 2 ani, în timp ce Emacs şi Vi sunt vechi de 20 de ani, şi vor mai fi aici şi peste 20! Cui îi pasă, ultimul IDE foloseşte Ctrl-C, Ctrl-V pentru copy-paste, Ctrl-S pentru save, ... aşa că atunci când trec la următorul IDE grafic capabil, voi avea deja 98% din cunoştinţele necesare pentru utilizarea lui.
De ce am nevoie de Emacs? Pentru e-p3n15?
* Sunt ferm convins că 99% din utilizatorii Emacs şi Vim scriu, sau au scriu măcar câţiva ani, cod la viaţa lor (de aceea compar Emacs cu un IDE, nu cu editor normal de text). Cu alte cuvinte, nu veţi găsi mulţi necalculatorişti, programatori sau administratori, care să folosească Emacs să scrie cărţi. Există poveşti cu Emacs/Vim + Latex, dar chiar şi aceia sunt de fapt programatori sau admini