Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Discută» Arena» [URGENT] Dezbaterea OOXML versus ODF în România
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: [URGENT] Dezbaterea OOXML versus ODF în România  (Read 7854 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adiroiban
Membru
*

« Reply #30 on: January 29, 2009, 07:57:51 PM »

Lucian, nu vreau să îmi iei răspunsul în nume de rău.

Singura acuzație pe care mi-o asum este cea la adresa lui Roberto, care declară că traducerea GNOME e de rahat, cunoaște faptul că traducerile GNOME sunt făcute de voluntari și cu toate acestea, când este invitat să ajute la rezolvarea acestei probleme, refuză politicos.
Îmi e greu să îmi dau seama cum poate fi acestă o critică constructivă.

Cred că ar fi util tuturor să știm cu ce a ajutat Roberto sau Empathy dezvoltarea software-ului liber din România.

Nu este o întrebare lipsită de bun simț. De multe ori sunt întrebat de către persoane din afara României, ce dezvoltatori există în România sau ce persoane sunt implicate activ în softwareul liber local. Din păcate în afară de tine, Alex Szasz, Jani, Nicu Buculei, Doru Horișco, Eddy și Mișu nu știu alte persoane cu o activitate susținută. Mai există câteva persoane ce contribui la software liber dar în mare parte datorită serviciului.

Nu e vorba că ne lăudam, dar alfel riscăm ca lumea să spună că în România nu se întâmplă nimic.

Chiar săptămâna viitoare voi participa la FOSDEM și voi primii o grămadă de astfel de întrebări.
« Last Edit: January 29, 2009, 08:13:44 PM by adiroiban » Logged
steelheart
Membru
*

« Reply #31 on: January 29, 2009, 08:59:08 PM »

Lucian, nu vreau să îmi iei răspunsul în nume de rău.

Singura acuzație pe care mi-o asum este cea la adresa lui Roberto, care declară că traducerea GNOME e de rahat, cunoaște faptul că traducerile GNOME sunt făcute de voluntari și cu toate acestea, când este invitat să ajute la rezolvarea acestei probleme, refuză politicos.
Îmi e greu să îmi dau seama cum poate fi acestă o critică constructivă.

Cred că ar fi util tuturor să știm cu ce a ajutat Roberto sau Empathy dezvoltarea software-ului liber din România.

Nu este o întrebare lipsită de bun simț. De multe ori sunt întrebat de către persoane din afara României, ce dezvoltatori există în România sau ce persoane sunt implicate activ în softwareul liber local. Din păcate în afară de tine, Alex Szasz, Jani, Nicu Buculei, Doru Horișco, Eddy și Mișu nu știu alte persoane cu o activitate susținută. Mai există câteva persoane ce contribui la software liber dar în mare parte datorită serviciului.

Nu e vorba că ne lăudam, dar alfel riscăm ca lumea să spună că în România nu se întâmplă nimic.

Chiar săptămâna viitoare voi participa la FOSDEM și voi primii o grămadă de astfel de întrebări.

Cred ca ar fi util sa inteleg cine esti tu si pe ce criterii de bun simnt elementar vi pe forumul comunitatii linuxsoft.ro si ne iei la intrebari ?
Iar doi, nu cred ca tu esti tatuca OS-ului din romania, asa ca atunci cand esti intrebat ca ce dezoltatori exista in romania... poti la le spui frumos " romania este o tara mare, eu nu ii tin evidenta, dar pot sa va spun pe cine stiu eu ..."

Avand in vedere ca ai o dorinta mare de a te bate cu puminii in piept in varful copacului open source plantat in romania, si din aceasta cauza te simnti indreptatit sa ne iei la intrebari cu ce contributii avem noi, am sa iti zic foarte simplu, beleste ochii la wiki, la intrebari de baza si prin alte categorii, ai sa vezi persoane care intreba lucruri banale, despre icoane in xfce si noi ii ajutam... asta e un forum si e printre cele mai active din romania pe acest domeniu, daca nu cel mai activ.

Nationalismul si fanatismul, si dorinta de a influenta masele populare, psihologic de obicei se nasc la persoane care au unele frustrari...  sugerez acestui tip de persoana ca mai bine merge sa faca fericita o femeie, decat sa faca flame pe acest forum, care cu bune si cu rele isi indeplineste rolul de comunitate de utilizatori de "software linux".

trei, eu personal niciodata nu mi-am instalat pachetele locale, si nu scriu cu tastatura in romana ca lucrurile importante le scriu in engleza, de orice natura ar fi ele.

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
adiroiban
Membru
*

« Reply #32 on: January 29, 2009, 09:26:40 PM »

A scrie corect sau a traduce documentație sau a face aplicațiile disponibile și persoanelor ce nu cunosc limba engleză, e departe de ceea ce înseamnă naționalism sau fanatism.

A invita o persoană să participe la traducerea GNOME, e departe de ceea ce înseamnă manipularea maselor.

Nu sunt o persoană importantă, dar sunt printre puținele persoane din România ce participă la FOSDEM (știu că mai participă Alex Szasz și probabil vor mai veni de la diverse firme). Și vecinul meu, jurist, dacă ar participa la Fosdem și ar intra în discuție cu alte persoane ar fi întrebat despre situația software-ului liber în România.

Voi încerca să închei aici acest offtopic. Se pare că membri vechi ai forumului pot aduce acuze nefondate iar dacă membri noi aduc argumente contra acestor acuzații sunt considerați dezechilibrați psihic.

În România, limba oficială este limba română. De aceea toate lucrurile importante/oficiale sunt scrise în limba română. Trebuie să susține efortul unor persoane precum Lucian sau Alex Szazs ce ajută la îmbunătățirea suportului pentru limba română în programele libere.

Revenind la subiect, aceste lucruri trebuie scrise într-un format standard, deschis, ce asigură interoperabilitatea dintre sisteme.
OOXML permite includerea de obiecte binare, neportabile și specifice unui singur sistem, acest lucru îngreunând interoperatilitatea.
« Last Edit: January 29, 2009, 09:57:33 PM by adiroiban » Logged
steelheart
Membru
*

« Reply #33 on: January 29, 2009, 09:57:05 PM »

Dl. adiroiban nu ma refeream la dumneavoastra cu alineatul despre fanastism si nationalism in problema traducerilor...

In linux fara internet nu prea poti face mare lucru, iar pe internet fara engleza iara nu poti face mare lucru... Iar majoritatea care folosesc linux din romania sunt persoane destul de thenice, si stiu engleza.
Dar normal ca am inteles, ca problema cu traducerile se pune in cazul penetrari pietei de utilizatori casnici... unde in romania situatia e inca utopica...
Atunci de ce sa traduc gnome in romana daca pachetele respective vor fi folosite de prea putine persoane incat sa conteze ?
Iar persoanele care vor folosi gnome din Romania si vor putea alege intre engleza si romana in mod sigur vor alege engleza...
Nu poti sa lansezi produse pe o piata fara cerere pt acele produse - la modul general.
Nu are rost sa faci traduceri daca inca nu este o cerere semnificativa pentru ele - la modul particular

Dar revenind la persoanele care vor sa influenteze masele, aratandule lor care este calea cea buna, aici ma refeream la dumneavoastra, pt ca dumneavoastra veniti pe formul acesta, si incercati sa ne aratati cam ce ar trebui noi sa facem, si ne puneti intrebari de genul cu ce am contribuit noi in FLOSS....
Acest tip de comportament nu cred ca este potrivit si nu se incadreaza in bunul simnt elementar dupa parerea mea...

Am inteles care este mesajul dumneavoastra dar precum exista softwareliber.ro asa exista linuxsoft.ro si fiecare aduce contributii in open source pe unele ramuri.

Noi ajutam noi utilizatori prin forum, unde mai stam si la taifas de obicei pe teme de linux.
Avem un wiki, unde poate ne mai vine chefu sa scriem o documentatie...
Si avem si rol de informare.... sectiunea stiri....
Asta face linuxsoft... in rest fiecare membru are contributiile lui individuale in opensource... rs de exemplu intretine  gnu/aspell .... si in rest fiecare isi stie contributiile.

Eu personal v-as ruga sa nu mai postati in continuare daca nu aveti ceva constructiv de spus, (acest topic s-a abatut enorm de mult de la subiect, si propun sa fie inchis, ca nu este alceva decat un subiect de flame) si va urez mult succes in contributiile dumneavoastra pentru comunitatea linux din romania, si va garantam ca si noi vom incerca sa aducem contributii poate nu la fel de mari ca ale dumneavoastra dar care vor fi facute dupa cum stim noi mai bine.

Aici noi sustinem linuxul dar nici nu suntem orbiti de FLOSS, si daca nu aici atunci unde isi va primi critica corecta? Doar utilizatori pot sa ii faca critica corecta, si nu persoanele microsoft groupies.
« Last Edit: January 29, 2009, 10:00:38 PM by steelheart » Logged

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
rsandu
Membru
*

« Reply #34 on: January 31, 2009, 01:31:56 PM »

1. Te invit printre firmele de arhitectura din Constanta, unde vei intalni oameni destul de liberali si destupati la minte, sa le prezinti (alternative) non-monopoliste. Poate si un sistem de operare (alternativ) pentru respectivele aplicatii. SPER SA TE SIMTI ELIBERAT.

Bunul simț și regulamentul forumului nu-mi permit să detaliez despre eliberări, diurne sau nocturne.  ;;) Ha ha
Constat că, fără sa vreau, am stârnit un flame war - ceea ce era departe de intenția mea. Ceea ce făcusem, la data primului meu post, era să caut comunitățile Linux din România (disperse) și să încerc să le atrag atenția despre dezbaterea oficială ODF versus OOXML.
Nu încetez să fiu surprins de faptul că există oameni care au de-a face cu GNU/Linux (probabil chiar „for business”), dar care răspund pe acest ton rezervat, chiar contrar filozofiei Linux, unui apel important. Vă rog să rețineți, dincolo de orice, problema adoptării cât mai largi a ODF (ca „numitor comun” al multor suite de birou și sisteme de operare) este importantă pentru toți românii, IT-iști sau nu, fiindcă [bold]ne limitează grav opțiunile și libertatea de a alege și folosi un soft sau altul[/bold]. Este, până la urmă, o problemă de democrație.
Cu softwareliber.ro am ajuns să am legături tocmai pentru că a apărut [bold]natural[/bold] ca un punct de închegare a diverselor LUG-uri, până atunci marcate de atitudini centrifuge ca cea de pe acest forum.

Întâmplător, situația din Constanța o cunosc destul de bine, deși nu-s constănțean. Prin comparație cu Bucureștiul, mai știu și care-i „libertatea” de care se bucură firmele de acolo de a-și alege propriile soluții. În orice domeniu.

2. Nu te obliga nimeni sa folosesti solutii MS. Poti incerca ultimele jocuri la moduri, hardware-ul ultimul racnet, aplicatii de editare video sau foto profesionale, aplicatii de webdesign profesionale si pe alte sisteme de operare. SAU NU ?

Poți folosi în Linux cel mai nou hardware - care nu-i întotdeauna și cel mai stabil. Poți folosi jocuri și aplicații profesionale - unele gratis, altele contra cost. Depinde foarte mult dacă ești un gamer împătimit după tot ce-i colorat, nou (de luna trecută) și „fancy”. Alții s-au mai maturizat - cum spuneați mai sus, „grow up”  :D Ranjeste fasolea . Și depinde dacă vrei să plătești sau dacă dorești [bold]totul[/bold] gratis.

Credeți că aplicații cum sunt GIMP, Catia, OpenOffice.org sau IBM Lotus (ca să încerc să fiu cât mai variat) merită atenția Dvs. ?

3. Nu sunt absolut deloc elitist; scarbit da (il consider un semn de sanatate mintala in conditiile actuale din Romania).

Până la un punct, subscriu. Atenție doar ca scârba să nu se transforme în scuză pentru lipsa de acțiune. E un semn de bătrânețe, credeți-mă (v-o spun pe pielea mea  :damn: Of... ).

4. Romanii au probleme in a respecta legile. Considera ca ceea ce nu este legiferat va fi primit si mai greu.

Tocmai de aceea vă rog să ne ajutați pe toți să progresăm, să depășim faza asta

5. Sa inteleg ca esti contabil sau ai legatura cu fenomenul. Cred ca stii, dar oamenii de la finante si ITM cer inca diferite raportari pe .... dischete floppy si nu vor sa auda de CD sau memory-stick. Solutii opensource ? Ma faci sa rad..

Actually, sunt inginer, administrator pe o rețea de peste 1000 de calculatoare, multilocație (în România și afară). O rețea cât se poate de „business”.
Tocmai de aceea sunt obligat să cunosc plusurile si minusurile aplicațiilor cu care lucrez, indiferent de producător. Și cunosc [bold]prea bine[/bold] problemele zilnice de care se ciocnesc departamentele financiare, din cauza „înglodării” în aplicațiile proprietare viguros apărate de oamenii „cu viziune” din ministere. Ce să-i faci, laptopul XO (http://laptop.org/en/) nu-i bun pentru copii, că „nu poate rula nici măcar Microsoft Word”...

Înțeleg că și Dvs. cunoașteți problema (nu foarte bine, altfel ați ști că Finanțele acceptă acum și CD-uri  Roll Eyes ). N-ar trebui să râdeți, ar trebui [bold]să acționați[/bold] - și, mai ales, să convingeți și pe alții, apropiați, să facă la fel. Singur, nici unul dintre noi nu poate face nimic - e obligat să ia „sistemul” ca pe un „blestem”. [bold]Împreună[/bold] însă, putem schimba, treptat, lucrurile - prin „erodare”.

Nu trebuie decât puțină bunăvoință, puțin interes...

Robert Datcu

Răzvan
romikele
Membru
*

« Reply #35 on: January 31, 2009, 02:13:40 PM »

Am încercat, fără să intervin,  în urma lecturii tuturor posturilor de până acum, să trag o concluzie logică şi clară, dar din păcate nu am reuşit. Nu pot înţelege ce anume a determinat această reacţie acidă a unor linuxişti cu vechime şi experienţă, poate lipsa de răbdare, poate motive strict personale sau profesionale.
După cum se ştie linuxul nu a ajuns la maturitate, a-l critica cu atâta înverşunare e ca şi cum ai reproşa unui copil că nu are la rândul lui copii şi nepoţi. Dar, pentru a fi mai bun, e necesar ca cei ce ştiu şi pot face ceva, să se implice, de aceea admir eforturile tuturor care contribuie cu orice, cât de puţin, la dezvoltarea sa (a softwareului liber), fără a se limita doar la simpla critică, total neconstructivă.
Admir şi respect eforturile lui rsandu şi adiroiban, ca şi de fapt a tuturor celor de la ubuntu.ro, chiar dacă mie ubuntu ca distro nu îmi place. Admir însă comunitatea care, ca şi cea de la mandrivausers.ro, e gata oricând să ajute pe cei ce au nevoie.
Dacă nouă nu ne place ceva, nu mi se pare corect să aruncăm cu pietre în cei care se implica într-un proiect, de aceea respect şi munca celor de la Microsoft, muncă deloc uşoară, a cărei rezultat începe să se vadă cu acest Windows 7.
Trebuie să avem răbdare cu GNU/Linux, singura sa şansă de reuşită e strângerea rândurilor şi organizarea deosebită, nu în ultimul rând înţelegerea şi colaborarea tuturor comunităţilor.
Celor care aveţi puterea şi voinţa de a vă implica, toată stima!

Thnx abatele pentru redeschiderea topicului!   :cheers: Hai noroc

P.S. de ce la mine pe preview îmi afişează cu font white pe backgroud white (nu am umblat la setări şi înainte era corect)?
« Last Edit: January 31, 2009, 02:23:01 PM by romikele » Logged

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #36 on: January 31, 2009, 08:22:01 PM »

P.S. de ce la mine pe preview îmi afişează cu font white pe backgroud white (nu am umblat la setări şi înainte era corect)?

Credeam că sunt singurul. Și mie îmi face la fel.

oblio
Admini
**

« Reply #37 on: February 01, 2009, 01:49:19 PM »

1)
Cred ca ar fi util sa inteleg cine esti tu si pe ce criterii de bun simnt elementar  vi pe forumul comunitatii linuxsoft.ro si ne iei la intrebari ?
Din ce ştiu Adi Roiban este un dezvoltator Kiwi Linux, alături de Jani Monoses, probabil şi de alţii. Recent, s-a ocupat de revitalizarea Ubuntu.ro, după ce o bună parte din membrii originali au devenit inactivi (Sebastian Ivan, Dan Damian, Silviu Bojica de exemplu). Se ocupă de coordonarea traducerilor programelor prezente în Kiwi Linux (Gnome & other stuff), probabil şi sarcini de dezvoltare/integrare.
Încearcă de asemenea să promoveze Kiwi Linux/Ubuntu Linux/OSS în zona unde lucrează.

Deci e un dezvoltator Open Source, şi sincer, cred că aţi fost mult prea duri cu el. Mai ales Robert. Dacă noi suntem blazaţi şi cinici nu cred că e frumos să călcăm pe visul unui om, mai ales că el chiar s-a implicat să-şi realizeze visul.

Adi, din punctul meu de vedere eşti binevenit aici, şi sper să pui ştiri pe prima pagină când aveţi ceva interesant de anunţat Wink

2)
Acum, în legătură cu disputa OSS vs closed source sau OOXML vs ODF. Trebuie presiune constantă pro-OSS şi pro-standarde deschide, pentru a ajunge şi în situaţia în care administraţia locală din Constanţa nu va mai cere formulare .doc pe dischete. Aşa s-a ajuns ca Microsoft în versiunile viitoare de Office să aibă suport pentru ODF, ca Symbian-ul să fie Open Source, sunt lucruri care nu se întâmplă de la sine. Chiar dacă nu folosiţi OSS, indirect OSS vă face viaţa mai uşoară/mai simplă, şi cred că ştiţi asta.

3) romikele & aramdune/Empathy - Nu ştiu, o să încerc să mă uit. Sunt foarte ruginit, aşa că nu vă puneţi mari speranţe, totuşi...
« Last Edit: February 01, 2009, 01:53:35 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #38 on: February 01, 2009, 10:44:22 PM »

3) romikele & aramdune/Empathy - Nu ştiu, o să încerc să mă uit. Sunt foarte ruginit, aşa că nu vă puneţi mari speranţe, totuşi...

Your powers are fading?
romikele
Membru
*

« Reply #39 on: February 02, 2009, 12:28:44 AM »

Your powers are fading?
Is just a curiosity, or fear?

Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #40 on: February 06, 2009, 12:34:57 PM »

Nu comentez problemele despre localizari si alte chestii de astea, in buna parte pentru ca personal nu ma impac cu alta limba inafara de engleza cand vorbes cu computerele.

De aici pănă a afirma că lumea preferă să dea bani pe software proprietare, e cale lungă.
Depinde de context. Exceptand inconstienta si pe cei batuti in cap, daca situatia cere o platforma bazata pe Windows Server si aplicatii in valoare de $WXYZ pentru ca este singura optiune pentru a obtine un rezultat dorit intr-un context dat, inseamna ca se alege o asemenea solutie. Sau cel putin asa vad problema eu ca dezvoltator de software ce se ocupa si de administrare de sisteme. Atentie: am zis exceptand inconstienta. Mi se pare o nesimtire sa nu ai licente de AutoCAD intr-o companie ce se ocupa de proiectare si alte chestii de astea, avand in vedere ca acel cost al licentelor este o parte destul de mica a unei cifre de afaceri de zeci de milioane de euro cu un profit pe masura. Si nu pot zice suficiente pentru ca sunt restrictionat fie de contractul meu, fie de contractele altora.

Scolile si institutiile statului sunt conduse de niste tristi care oricum nu au ce cauta acolo in primul rand. Sau cel putin asa vad eu situatia. Oricum multe chestii sunt dictate. Am un prieten ce lucreaza ca ITst intr-o scoala si mi-a spus destule despre aia.

Văd în Cluj că firmele de programare încearcă cu greu să migreze pe Linux sau măcar pe Open Office, doar ca să nu plătească licențele de office, antivirus, total commander...
Sincer am cam obsevar si eu chestia asta la unele firme de programare (unele chiar mai mari) cu care mai am contacte. Desi inafara de contabilitate, intr-o firma de programare nu prea stiu cine foloseste Office, OS-ul e OS (cum ziceam si in alt context, tool-ul potrivit pentru jobul potrivit), antivirus cu licenta free chiar si pentru firme. Comodo Internet Security e foarte ochei daca tot trebuie sa te dai cu Windoz, cat despre programatorii puturosi care folosesc Windows si cont de administrator in acelasi timp, imi permit sa imi expun o parere ... dezaprobatoare (ca sa folosesc un eufemism). Nimeni n-a zis ca Windows-ul devine usor de folosit atunci cand e folosit asa cum trebuie (am scris despre XP si cum se face, peste Vista am sarit, astept Win7). Total Commander e moft ... nu e singurul file manager si nici panaceu. De fapt nu pot sa il vad mai bun decat al meu Windows Explorer cu Taburi si alte plug-in-uri ce il fac mult mai utilizabil decat pe cel implicit. Sa nu se inteleaga gresit ... la servici folosesc Ubuntu 8.04.2 i386, acasa Ubuntu 8.04.2 x86_64 si Windows XP SP3. Si culmea, desi sunt suficient de injurate (mai ales Ubuntu), pe mana mea merg bine. Sa fie intr-o anume masura probleme intre scaun si tastatura in alte cazuri?

Probabil dumneavoastră aveți bani să dați pe un sistem Apple + MS Office + Photoshop (toată afacerea asta e pe la 7000 RON), dar marea majoritate a populației țării noastre nu are.
Mulți dintre români lucrează un an de zile pentru a realiza 7000 RON (calculat cu un salariu mediu net), aceștia merg pe mâncare, întreținere, haine, copii.
Apple e Apple si ca o preferinta personala, OS X ramane in topul personal pe locul #1 indiferent de aia care bazaie ca Mac is ghei si alte aberatii de astea din categoria "strugurii sunt acri". Dar nu presupune Office si Photoshop. Oricum, Photoshop CS4 e $699, deci ar trebui sa fie pe la 2400RON dar deh, Romania. Aricii care pirateaza CS4 Extended oricum sunt degeaba ... daca ar folosi acest produs in scopuri profesionale, si-ar scoate banii destul de repede, iar daca nu isi permit licenta, inseamna ca nu e de ei. Stiu ca multa lume m-a injurat la viata mea pentru aceasta afirmatie, dar raman constant: "nu iti permiti un produs, nu e de tine". Punct. Cei ce se chinuie sa imi explice ca nu am dreptate sunt la fel de tristi (si de compatimit) precum cei ce isi iau credit din banca ca sa isi cumpere un BMW second din Germania, dar cand bubuie ceva, nu isi permit sa il intretina. Singura diferenta este faptul ca software-ul poate fi piratat.

Copilul întrebă pe guru-ul lui în grafică, ce program să folosească pentru a redimensiona o imagine, iar acest guru îi recomandă Photoshop. Dacă i-ar fi recomandat GIMP sau orice alt freeware , copilul ar fi la fel de mulțumit.
Afirmatia de mai sus este exagerata si cade catre zona aberatie. Un guru in grafica ce ar recomanda Photoshop pentru un simplu image resize cel mai probabil e un retard din celelale puncte de vedere. Incepand cu un minim de inteligenta pentru a scala nevoilor o solutie pentru o problema particulara ce este un subset redus al nevoilor lui personale. Daca un incepator vrea sa incerce Linux, nu o sa ii recomand CentOS sau Gentoo, il indrept catre OpenSUSE, Fedora, Mandriva sau Ubuntu (in special ultimele doua).

În afară de o mică pătură de oameni bogați și de snobi, lumea preferă soluțiile cele mai ieftine.
De ce credeți că produsele din China au așa mare trecere sau România e plină de Logan-uri? Nu pentru că ele ar fi extraordinar de buna sau performante, ci pentru că sunt ieftine și ajută omul, cu costuri mici.
Aici iti dau dreptate. Programul "rabla" de la nemti a fost oarecum un esec ... a fost implementat pentru a stimula industria locala (pe langa reinnoirea parcului auto), si s-au trezit ca dupa WV, urmatoarea preferinta e ... Dacia, urmat de alte doua marci non-DE. Dar asta e la nivel de "home users" ... la nivel de transport profesional lumea o sa prefere solutiile sigure (si evident, mult mai scumpe) chiar daca Logan Van/Pick-up nu e chiar de lepadat pentru astia mai mici sau pentru firmele ce nu fac outsourcing in materie de transport (spre exemplu: vand usi sau mobila si asigur transportul la domiciliul clientului).

Astazi nu am semnatura.
rs
Veteran
**

« Reply #41 on: February 07, 2009, 05:32:32 PM »

Eu zic să le spunem celmaiuri.

Cam de două ori pe an ne trezim aici pe linuxsoft cu câte unu puști exaltat care ne anunță că tocmai a fost înființat „cel mai mare” forum de Linux din România. De data asta a fost vorba despre „cea mai mare” și „cea mai vizibilă” comunitate.

Asta înseamnă că până-n iulie când apare următorul celmai, stăm liniștiți.

rsandu
Membru
*

« Reply #42 on: February 19, 2009, 08:39:34 PM »

Stăm (liniștiți).

Unii, Ca Adi, n-au ajuns la „gradul de maturitate în gândire” care să le permită să recunoască că albu-i negru, nici chiar atunci când e vorba de interese de business și de amor propriu.

Îmi permit însă să nu fiu de acord cu faptul că cei care folosesc soluții Free Software o fac mai ales din cauza costurilor (Logan, VW, snobism, etc...). Eu cred că le folosesc mai ales pentru libertatea totală pe care o oferă, pentru flexibilitate / interoperabilitate și, mai ales, pentru că, mental, acești oameni nu sunt dispuși la compromisuri.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #43 on: February 19, 2009, 09:08:27 PM »

Îmi permit însă să nu fiu de acord cu faptul că cei care folosesc soluții Free Software o fac mai ales din cauza costurilor (Logan, VW, snobism, etc...). Eu cred că le folosesc mai ales pentru libertatea totală pe care o oferă, pentru flexibilitate / interoperabilitate și, mai ales, pentru că, mental, acești oameni nu sunt dispuși la compromisuri.

Aici depinde. Eu as prefera oricand o solutie comerciala care se integreaza frumos cu ce am eu, managementul usor, click click decat niste scripturi manarite de mine, sau mai rau, de ala pe care l-au dat afara inainte sa ma angajeze pe mine :D Ranjeste fasolea

Libertatea totala e oarecum irelevanta in majoritatea situatiilor, din moment ce nu ma apuc acum sa modific sursele lui apache, iar daca as avea expertiza sa fac asta, deja a trecut cu mult de partea cu administrare usoara, deci costurile ar putea fi mai mari decat daca ai da cateva mii de para pe un soft si il angajezi pe unu cu cateva sute de para sa dea clickuri in el Smiley
« Last Edit: February 19, 2009, 09:12:50 PM by gheorghe » Logged
rsandu
Membru
*

« Reply #44 on: March 05, 2009, 09:20:42 PM »

Nu doresc să încing și mai mult spiritele în acest thread, așa că, pentru cei care mai cred încă în idealurile Free Software, mă voi limita la o știre „utilitară”:

Zilele acestea se consumă în tăcere un nou capitol din „războiul standardelor” ODF-OOXML: încercarea Microsoft de a „extinde puțin” viitorul standard OpenDocument 1.2. Cine dorește să-și exprime punctul de vedere, pe listele de discuții ofociale, este binevenit !

Detalii aici (și la sublink-uri):

http://razvansandu.zando.ro/2009/03/microsoft-cum-se-face-un-standard.html

Răzvan
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: