Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» Java Open Source īn maxim 2 luni
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Java Open Source īn maxim 2 luni  (Read 972 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: October 28, 2006, 09:18:12 AM »

Se pare că procesul prin care Java va deveni Open Source va fi urgentat. Declaraţia a fost făcută de preşedintele şi CEO Sun, Jonathan Schwartz, la conferinţa Oracle OpenWorld. Licenţa sub care va fi publicată īnca nu e clară, dar cel mai probabil va fi CDDL, licenţa sub e publicat şi Solaris, şi care, din cāte ştiu eu, a fost declarată incompatibilă cu GPL, deşi este aprobata de Open Source Initiative, ca licenţă Open Source.
Licenţele acestea divergente nu fac decāt să adacă noi bătăi de cap... mai bine ar adopta o licenţă de largă răspāndire.
Este vorba de Java Standard Edition, de Enterprise Edition nu se ştie īncă.

De asemenea, Sun a anunţat că de la deschiderea Solaris-ului ca Open Source, a ajuns să fie folosit tot mai mult pe platformele competitorilor tradiţionali HP, Dell sau IBM. Şi relaţia cu Oracle ar fi mai puternică.

Ţinānd cont de faptul ca Oracle tocmai a lansat propria distribuţie derivată din Red Hat Enterprise Linux, mă īntreb cum se simte Sun de fapt... cred că nu prea grozav. Ar cam fi momentul să mai bage nişte bani īn PostgreSQL, mai ales că au declarat recent că este suportat oficial de Sun.

Sursa:
http://news.yahoo.com/s/infoworld/20061025/tc_infoworld/83138

Importanta: 9
Credibilitate: 9
Domeniu: Java

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: October 28, 2006, 10:30:42 AM »

Pai teoretic solaris e moka pentru uz comercial, si suportu parca incepe de la 99 de para, deci ar fi cam la egalitate cu linuxu ala oracle. Plus ca solaris are containere, zone, zfs, alte balarii...
Oricum amandoua bat red hoitu de 2000 de para :)) Mor de rās
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: October 28, 2006, 10:49:53 AM »

Pānă una-alta, dacă Red Hoit dă faliment, Oracle rămāne fără distribuţie. Poate după aceea clonează SUSE, că altceva, nu prea văd ce ar putea clona Wink

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #3 on: October 28, 2006, 11:01:01 AM »

Au un plan...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: