Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Învaţă» Tips&Tricks» Controale decente sub Firefox (momentan: Ubuntu)
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Controale decente sub Firefox (momentan: Ubuntu)  (Read 2033 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« on: February 23, 2008, 08:49:59 PM »

Plimbadu-ma aiurea pe net am dat de un pachet de Firefox Widgets care sa inlocuiasca acele "ass shaped controls" (buttons, radio buttons, inputs, etc). Am scris un mic script valabil pentru Ubuntu (si install-ul e tot de Ubuntu), desi adaptarea cred ca este floare la ureche pentru alte distributii ... Personal am in plan o versiune pentru FreeBSD.

Code:
#!/bin/sh -f
wget http://mikesubuntu.googlepages.com/firefox_widgets_2.7.tar.bz2
tar -xvf firefox_widgets_2.7.tar.bz2
cd firefox_widgets_2.7
sudo ./install

Astazi nu am semnatura.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: February 23, 2008, 10:12:30 PM »

Eu nu am inteles ce face -- adica ce nu e bine la Firefox-ul default?

"ass shaped controls"? Whoa?

mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #2 on: February 23, 2008, 10:43:50 PM »

buttons, radio buttons etc. hm.. păi firefox 3 folosește widget-urile default gtk, deci pluginu devine inutil... sau poate nu-ți plac widget-urile gtk, dar poți să le schimbi instalând un nou engine.
Iar dacă ar fi să aleg între a avea FF care arată ca desktopul meu și FF care nu arată ca desktopul meu, l-aș alege pe primul.
(e și în Gutsy Gibbon un pachet de development care merge foarte bine, deși mi-a fost lene să-i pun și pluginuri)

Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #3 on: February 24, 2008, 12:08:15 AM »

Controalele default nu arata precum desktop-ul ci arata precum cele default in Firefox 2 care sunt ... cum sa zic, ugleeee - asa cum sunt si sub OS X - la fel de naspa si unde fara o chestie 3rd party raman naspa. O tema pune butoane la ferestrele ce tin de JS/browser, la scroll bar-uri, dar nu afecteaza de nici o culoare aspectul controalelor. Arata decent in mod implicit doar sub Windows.

Pun poza pentru cei care nu pricep ce inseamna ass shaped controls:

Daca nu imi place ca sistemul sa se miste ca un c#r, in mod sigur nu imi place nici sa arate precum unul, deci acord importanta calitatii graficii desktop-ului. Butoanele actuale inca se inscriu in zona grafica de Windows 95 bine localizata in neolitic. Nu am pe moment un screenshot cu modificarile facute de pachetul de mai sus pentru ca am momentan doar FreeBSD la indemana unde inca arata cum ziceam mai sus. Daca odata cu v3 o sa arate decent, nu am nimic impotriva, dar momentan 3-ul este inca departe de ce se doreste a fi, iar eu nu utilizez Firefox pentru functionalitatea lui "vanilla" ci datorita extensiilor care imi usureaza munca de Web developer.

Deci Firefox 3 - thanks but no thanks. Sunt destule plugin-uri pe care le folosesc si nu functioneaza/nu functioneaza corect sub Firefox 3. Cu un hack in install merg instalate cam toate - dar nu ma intereseaza sa fie instalate ci ma intereseaza sa functioneze.
« Last Edit: February 24, 2008, 12:08:39 AM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #4 on: February 24, 2008, 09:50:29 AM »

Demo

Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #5 on: February 25, 2008, 02:34:02 PM »

Cred ca am sa le incerc si eu.

« Last Edit: February 25, 2008, 02:40:56 PM by laur3ooo » Logged

What direction?
Death or action!
Life begins at the intersection.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #6 on: February 25, 2008, 06:09:58 PM »

Cred ca nu mai are rost sa zic ca imi plac mai mult alea vechi Scoate limba...

wooptoo
Membru
*

« Reply #7 on: February 25, 2008, 06:32:26 PM »

Pacat ca "acopera" CSS-ul aplicat butoanelor...

Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #8 on: February 25, 2008, 08:39:24 PM »

Cred ca nu mai are rost sa zic ca imi plac mai mult alea vechi Scoate limba...

Pai de fapt mie mi se pare ca singura problema e la radio care pare mai sus si de cat literela mari.

What direction?
Death or action!
Life begins at the intersection.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: