Controalele default nu arata precum desktop-ul ci arata precum cele default in Firefox 2 care sunt ... cum sa zic, ugleeee - asa cum sunt si sub OS X - la fel de naspa si unde fara o chestie 3rd party raman naspa. O tema pune butoane la ferestrele ce tin de JS/browser, la scroll bar-uri, dar nu afecteaza de nici o culoare aspectul controalelor. Arata decent in mod implicit doar sub Windows.
Pun poza pentru cei care nu pricep ce inseamna ass shaped controls:

Daca nu imi place ca sistemul sa se miste ca un c#r, in mod sigur nu imi place nici sa arate precum unul, deci acord importanta calitatii graficii desktop-ului. Butoanele actuale inca se inscriu in zona grafica de Windows 95 bine localizata in neolitic. Nu am pe moment un screenshot cu modificarile facute de pachetul de mai sus pentru ca am momentan doar FreeBSD la indemana unde inca arata cum ziceam mai sus. Daca odata cu v3 o sa arate decent, nu am nimic impotriva, dar momentan 3-ul este inca departe de ce se doreste a fi, iar eu nu utilizez Firefox pentru functionalitatea lui "vanilla" ci datorita extensiilor care imi usureaza munca de Web developer.
Deci Firefox 3 - thanks but no thanks. Sunt destule plugin-uri pe care le folosesc si nu functioneaza/nu functioneaza corect sub Firefox 3. Cu un hack in install merg instalate cam toate - dar nu ma intereseaza sa fie instalate ci ma intereseaza sa functioneze.