Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Dacă vrei să afli cum să instalezi Linuxul, aici e locul potrivit!
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Dacă vrei să afli cum să instalezi Linuxul, aici e locul potrivit!  (Read 3302 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: October 28, 2006, 01:04:33 AM »

Pregăteşte nişte CD-uri, un download de distribuţie, şi un pic de răbdare, şi iese ciorba... pardon, instalarea Smiley

hello

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
vl@d
Membru
*

« Reply #1 on: November 24, 2006, 09:12:30 PM »

nui greu sal instalezi e greu sal intelegi cum merge fiecare aplicatie din linux.
alyn3d
Membru
*

Calculatorist Şef

« Reply #2 on: November 24, 2006, 11:22:07 PM »

Da, asta asa e, dar pentru asta ai Google.ro, si manualele aplicatiei respectiva... Documentatie este pe internet, dar trebuie sa ai rabdarea sa o citesti...

Distribuţie: Fedora 11 | Localitate: 3D Land | Vārstă: 19

My website: http://alyn3d.ilive.ro
My dA: http://alyn3d.deviantart.com
Registered Linux User:#415793
vulcaneanul
Membru
*

« Reply #3 on: November 25, 2006, 11:09:52 AM »

Degeaba ai atata documentatie daca nu ai atragere catre linux.Multi auzeam prin oras pe la mine ca mama mi-am pus linuxu si sa vezi ce flood i-am dat la ala si ce boti mi-am pus pe canalul X.vorbeau de root ca si cum ei ar fi inventat gaura la macaroana.desigur ca l-am intrebat pe unu CE ESTE ROOT-UL si mi-o zis ca un program asadar iti dai seama ca ei nu sunt prosti ci dobitoci,dobitocul fiind prost la puterea a treia Smiley
Multi isi pun linuxu numai pentru afirmare si laude,ce zic oamenii care nu cunosc  mare lucru in windows,"pai daca ala si-a pus linux inseamna ca este foarte foarte destept,e meserias nu gluma"

The best way to make your dreams come true is to wake up.
Intrebari destepte
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #4 on: November 25, 2006, 11:16:51 PM »

Folosirea Linux-ului a avut un efect secundar neastepat asupra mea. M-a invatat sa folosesc Windows (sper sa nu se inteleaga gresit). Ok, mai exact m-a invatat ce trebuie sa stiu pt a utiliza cum trebuie un SO, cam pe unde ar trebui sa caut problemele, lucruri precum "invinge-ti frica" si alte chestii-trestii metafizice Scoate limba.

What direction?
Death or action!
Life begins at the intersection.
nightwish20036
Membru
*

« Reply #5 on: November 26, 2006, 01:19:27 AM »

Degeaba ai atata documentatie daca nu ai atragere catre linux.Multi auzeam prin oras pe la mine ca mama mi-am pus linuxu si sa vezi ce flood i-am dat la ala si ce boti mi-am pus pe canalul X.vorbeau de root ca si cum ei ar fi inventat gaura la macaroana.desigur ca l-am intrebat pe unu CE ESTE ROOT-UL si mi-o zis ca un program asadar iti dai seama ca ei nu sunt prosti ci dobitoci,dobitocul fiind prost la puterea a treia Smiley
Multi isi pun linuxu numai pentru afirmare si laude,ce zic oamenii care nu cunosc  mare lucru in windows,"pai daca ala si-a pus linux inseamna ca este foarte foarte destept,e meserias nu gluma"
ceva asemanator am intalnit si eu.
Tibanu
Membru
*
Mechanical Chief

« Reply #6 on: November 29, 2006, 12:36:50 PM »

Cu atata documentatie nici nu sti de unde sa incepi, acum downloadez Ubuntu, sa vad ce ii poate "fashu"

Dus la peste....
pghoratiu
Expert

« Reply #7 on: November 29, 2006, 02:11:53 PM »

Documentatie multa si proasta.
Singurele documentatii care merita citite sunt howto-urile pe anumite teme si manualele distributiei. In rest documentatia de manual (man), carti de pe TLDP ... sunt varza.
oblio
Admini
**

« Reply #8 on: November 29, 2006, 02:15:03 PM »

Aici stau mai bine BSD-urile. FreeBSD cel puţin, e chiar ok, īnveţi să faci destule chestii practice citind chiar ce oferă ei.
Apoi manualele Red Hat par bune, cele SUSE (am văzut doar puţin din ele).

Īn rest, trebuie să faci tu o sinteză a ce găseşti, şi e complicat...

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Tibanu
Membru
*
Mechanical Chief

« Reply #9 on: November 29, 2006, 02:37:36 PM »

Incerc Ubuntu pentru ca am facut testu' (cu distro) si mi sa recomandat Fedora si Ubuntu, sper ca Ubuntu sa ocupe mai putin spatiu Smiley cat despre comenzi mi se par mai naspa, eram obisnuit cu yum, acum cu apt-get Sad

Dus la peste....
wonder
Veteran
**

« Reply #10 on: November 29, 2006, 02:51:39 PM »

Ubuntu e cea mai buna alegere  pentru incepatori. O sa te obisnuiesti foarte repede cu apt-get deoarece cam seamana comenzile yum cu apt-get.
Sursele sunt in /etc/apt/sources.list

apt-get update

apt-get install <pkg>

apt-get remove <pkg>

apt-cache search <pkg>

pentru mai multe detalii apt-get --help si dpkg --help

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #11 on: November 29, 2006, 08:50:59 PM »

Vestea buna pt incepatori care doresc sa inceapa cu Fedora este ca exista site-uri gen http://stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html

Vestea proasta e ca Admin-ul site-ului de mai sus a parasit Fedora pt Edgy Eft...

What direction?
Death or action!
Life begins at the intersection.
wonder
Veteran
**

« Reply #12 on: November 29, 2006, 09:23:58 PM »

Recomand incepatorilor sa lucreze cand mai mult pe o anumita distributie. Sa invete sa foloseasca managerul de pachete si atunci cand cred ei ca stiu sa foloseasca acea distributie sa incerce alta. In felul acesta isi va da seama ce e bun pentru ei. 
Pot sa zic ca eu am inceput cu slackware, de la slackware am ajuns la red hat, de la red hat la ubuntu ca apoi sa trec la gentoo.
Ubuntu mi se pare perfect pentru un incepator avand un wiki/forum destul de stufos,manager de pachete usor de folosit si de intretinut.

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
Tibanu
Membru
*
Mechanical Chief

« Reply #13 on: November 29, 2006, 09:33:24 PM »

wonder io stiu decat comenzile de baza si am invatat sa instalez cateva programe necesare, cam atat, cat despre ubuntu nu stiu mai nimic, oricum ma descurc io daca nu tip pe forum  Plans

Dus la peste....
b3tzi
Membru
*

Dus cu pluta.

« Reply #14 on: November 30, 2006, 08:27:38 AM »

wonder io stiu decat comenzile de baza si am invatat sa instalez cateva programe necesare, cam atat, cat despre ubuntu nu stiu mai nimic, oricum ma descurc io daca nu tip pe forum  Plans
Daca te`ai descurcat pe FC o sa te descurci si pe Ubuntu. Wink

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: