Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» XHTML Video Embed by SaltwaterC (GPL v2.0)
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: XHTML Video Embed by SaltwaterC (GPL v2.0)  (Read 2710 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« on: February 02, 2008, 11:41:43 PM »

Pentru iubitorii de filmulete si alte chestii pe blog ...

XHTML Video Embed este un plugin WordPress care ofera posibilitatea de a adauga elemente video, audio sau imagini ce sunt gazduite de varii servici.

Versiunea aceasta (care este si prima de altfel) pentru moment ofera suport pentru YouTube, Google Video, Metacafe si Trilulilu (audio, video, imagine).

L-am numit cu XHTML pentru ca acest plugin respecta standardere W3C (World Wide Web Consortium), deci validarea temei de WordPress este pastrata in cazul in care se insereaza obiectele prin aceasta metoda, spre deosebire de codul embed oferit de serviciile de mai sus care contine un tag proprietar (<embed>) care nu este standard, ba chiar mai mult, WordPress refuza <embed>. Am ales solutia scrierii propriului plugin deoarece solutiile existente ma nemultumesc, deci cand vrei un lucru bine facut, il faci cu mana ta.

Utilizarea este relativ simpla: se folosesc niste taguri asemanatoare cu BB tags intre care se pune URL-ul (permalink-ul) care fisierul care se doreste a fi inserat pe blog.

Exemplu:
[youtube]YouTube URL[/youtube]

Tagurile suportate in functie de serviciul care gazduieste fisierele sunt descrise in pagina proiectului: http://saltwaterc.net/xhtml-video-embed

PS: feedback-ul este bine venit, atat in ce priveste eventualele bug reports (desi nu stiu sa fi facut vreo scapare), cat si in ceea ce priveste adaugarea de servicii noi pe care sa le suporte.

Licentierea este GPL v2.0 (Open Source)

Astazi nu am semnatura.
robert
Veteran
**

« Reply #1 on: February 03, 2008, 06:16:07 PM »

Mulţam fain pentru plugin. A înlocuit cu succes vechiul plugin ce "ştia" doar de youtube.

everybody else is doing so why can we
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #2 on: February 03, 2008, 06:35:09 PM »

Eu foloseam pluginul Trilulilu, reparat de mine, si desi mi-au raspuns la mail, in 9 luni nu au fost in stare sa puna fixul pe site = rea vointa, deci am pus full compatibility cu acela, iar pentru restul aveam Viper's Video Quicktags, care desi adauga butoane de alea colorate in TinyMCE pentru a adauga usor tagurile, are niste restrictionari stupide, cum ar fi: sa pui doar ID-ul fisierelor de pe YouTube/Google Video (pluginul meu ignora tot ce se trimite prin GET dupa Video ID, traiasca PCRE si preg_replace(); :D Ranjeste fasolea), precum si faptul ca de la o vreme continutul postat folosind Video Quicktags nu mai este valid din moment ce in teorie este OK sa inserezi obiectul intr-un container div, dar in practica TinyMCE pune tot textul intre taguri paragraph, deci iese o chestie gen:
Code:
<p><div><!-- whatever --></div></p>
care nu o sa se valideze veci conform sintaxei XHTML 1.0 Transitional.

PS: ofer standardul - sa cresti mare - pentru acel multam :D Ranjeste fasolea
« Last Edit: February 03, 2008, 06:39:54 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
wonder
Veteran
**

« Reply #3 on: February 03, 2008, 06:54:55 PM »

incep sa regret momentul in care am ales blogger Sad

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #4 on: February 03, 2008, 08:53:18 PM »

Si eu, cred ca migrez.

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #5 on: February 04, 2008, 10:03:24 AM »

o sa-l incerc si eu.
pe wordpress.org nu e ?

Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #6 on: February 04, 2008, 12:04:33 PM »

Inca nu. Nu am respectat standardele de codare WordPress in ceea ce priveste spatierea (o balarie dupa parerea mea). Cand o sa am chef sa bag spatii printre paranteze cu nemiluita, o sa-i fac submit. Ma tenteaza doar pentru simplu fapt ca este mai bine expus si atentioneaza bloggerul ca exista o versiune mai noua in caz de outdate.

Intre timp lucrez la new features. Deja am adaugat suport pentru generic swf, dar inca nu l-am updatat si pe site, este in teste pe blogul personal (vezi: http://saltwaterc.net/videos/shut-the.html) pentru ca intentionez sa mai introduc suport pentru alte servicii video, dar nu mai am idei. Conationalii nostri de la 220 si Neogen sug la capitolul suport pentru pluginuri 3rd party (tre sa le analizez toata pagina ca sa obtin niste variabile => page load lent + trafic mai mare pe serverul care hosteaza blogul), desi ideile si functiile de analizare le am pentru ca pe asta se bazeaza Saltwater's Video Downloader. Poate ca o sa le introduc ca optionale, dar dezactivate in mod implicit, spre deosebire de restul chestiilor suportate, dar asta implica sa ma apuc sa fac si un 'Options' panel - chestie care in principiu nu e grea, dar inca nu stiu cum se face.

Sa vad de restul serviciilor video. Chestia este ca engine-ul are o filosofie simpla (da, imi place KISS) ... adaugarea unui nou feature se rezuma la copy-paste la un bloc de cod si de cele mai multe ori o functie de convert URL - de la permalink la obiect flash dedicat embed-ului - adica partea care cere niste studiu al algoritmului de conversie folosit de serviciul video. De fapt partea asta ce tine de copiatul blocului de cod imi da idei in ceea ce priveste o mica reorganizare a codului intr-o forma mult mai eficienta.

In caz ca sunt dubii, am de gand sa fac din aceasta solutie un plugin puternic in materie de inserarea de continut flash in bloguri WordPress, pastrand in acelasi timp validarea paginii (am eu un fix cu standardele W3). Timpul este singurul dusman.

Va urma ...

Later Edit: acu nu mai gasesc nimic legat de coding stantads, desi belesc ochii la pagina de subscription pentru pluginuri. O sa ii dau submit odata cu versiunea 0.2 care e pe vine ...
« Last Edit: February 04, 2008, 06:42:22 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #7 on: February 04, 2008, 11:04:46 PM »

Dau un bump pentru a anunta boborul ca am comis-o pana la versiunea 0.2. Aduce nou 'Options' panel prin care fiecare serviciu suportat poate fi dezactivat, si adauga ca optiune posibilitatea de a include un » Powered by XHTML Video Embed dupa obiectul flash, link pus intre <small> - desigur daca se doreste si vine dezactivata in mod implicit.

Desigur, aduce si suport pentru generic SWF cum ziceam mai devreme.

O sa ii fac si submit pe WordPress.org Smiley

Astazi nu am semnatura.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #8 on: February 18, 2008, 01:39:07 AM »

Trantesc un post pentru a anunta faptul ca plugin-ul a fost acceptat in repository-ul oficial: http://wordpress.org/extend/plugins/xhtml-video-embed/ - cei care il folosesc deja, vor fi somati la un update (un mic fix pentru o optiune in general nefolosita: credit link). Incepand cu aceasta versiune, download-ul se va face de pe pagina oficiala deoarece atat development version-ul cat si versiunea stable va fi sincronizata cu repository-ul SVN al WordPress in care se afla sursele.

Astazi nu am semnatura.
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #9 on: February 18, 2008, 11:01:35 AM »

Felicitari!
Johan
Membru
*

Arcaş

« Reply #10 on: February 18, 2008, 04:15:08 PM »

Perfect! Good job!

Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #11 on: February 25, 2008, 01:11:54 AM »

XVE tocmai s-a ingrasat (aka s-a dublat in dimensiune). Aduce nou: panel administrativ imbunatatit ca functionalitate/eficienta in organizarea spatiului, suport pentru editarea dimensiunilor unificate, filtrare mai buna prin regex a cheilor citite din URL-urile din input, precum si 5 servicii video noi - Dailymotion, MySpace TV, Revver, Spike (ex iFilm) si Vimeo. Documentatia si FAQ-ul au fost aduse la zi si acopera mai multe subiecte.

PS: multumesc pentru feedback.

Astazi nu am semnatura.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #12 on: June 08, 2008, 03:16:24 PM »

XHTML Video Embed a ajuns la versiunea 0.3. Dupa doua luni in care mai mult taras-grapis am scris si implementat noi chestii, mi-am rupt un weekend din timpul subsemnatului si am finalizat aceasta versiune. Aduce in plus:

* suport pentru Jumpcut.
    * suport pentru a face override la dimensiunile unificate folosind parametri speciali in structura tag-ului.
    * localizare in engleza si romana. Pentru alte limbi o sa am nevoie de voluntari.
    * suport pentru videoclipurile high definition de pe YouTube.
    * introducerea suportului pentru FLV embedding ce a aparut in branch-ul 0.2.4.x dupa ce dezvoltarea acestei versiuni a inceput.
    * design complet nou al aplicatiei. Nu, nu ma refer la interfata ci la modul in care lucreaza. Partea publica a plug-in-ului a fost puternic optimizata deoarece modelul de dezvoltare din v0.1.x/v0.2.x incepuse sa puna probleme. Desi admin-panel-ul poate fi mai lent decat cel din versiunile anterioare, acesta este generat complet dinamic, deci adaugarea unui serviciu nou presupune foarte putin lucru.
    * securizare mai buna a anumitor componente.

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: