foxbymariuss
Membru
|
 |
« on: January 22, 2008, 09:21:29 AM » |
|
Salut,
Am un postfix(2.4.5-2) pe Fedora 8. Postfix-ul functioneaza cu Dovecot(configurat pentru IMAP), Procmail si Spamassassin pentru filtrare spam. Am o problema legata de marimea casutei de mail. Adica in /etc/postfix/main.cf setez(cu mailbox_size_limit) o marime diferita de cea default (default e 51200000 iar eu setez 524288000). Restartez postfix-ul si cand dau postconf mailbox_size_limit imi vede tot marimea default (51200000). Cum pot sa fac ca sa rescriu cu succes marimea maxima a casutei de mail? Daca aveti vreo idee va rog ziceti-mi si mie, ca pe google nu am gasit nimic legat de chestia asta.
Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #1 on: January 22, 2008, 09:46:08 AM » |
|
postconf -e mailbox_size_limit = 524288000
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
foxbymariuss
Membru
|
 |
« Reply #2 on: January 23, 2008, 10:12:15 AM » |
|
Ok. A mers. Multumesc mult, emil3d. Raman dator.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #3 on: January 23, 2008, 10:29:52 AM » |
|
Ok. A mers. Multumesc mult, emil3d. Raman dator.
Trezirea! Folosesti linux?!?! Cand nu stii ceva intrebi si ti se raspunde! Ideea e ca nimeni nu s-a nascut invatat. Linux inseamna pe langa ceva gratuit si OpenSource. OpenSource inseamna o gramada de "tocilari" care nu ies din casa si lucreaza pe gratis ca sa ne fie noua mai bine. Marele avantaj e ca poti sa vezi ce au facut si sa intelegi ce e acolo. Daca nu stii ceva intrebi... cu siguranta cineva a mai intampinat problema si stie cum sa te ajute. Asa cum folosesti acel soft opensource si l-ai inteles si te ajuta in fiecare zi iti revine obligatia morala de a-i ajuta pe alti. E un fel de "pay it forward"  As muta datoria ta in cea a posta pe forumuri/blog lucruri utile care sa le foloseasca alti oameni.
|
|
|
|
« Last Edit: January 23, 2008, 10:30:50 AM by emil3d »
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #4 on: January 23, 2008, 10:40:01 AM » |
|
Am uitat sa-ti explic si de fapt de unde vine problema  pe distributiile noi postfix ruleaza cu chroot. Treaba asta a inceput pe la debian si fiind un lucru bun la cap securitate a fost preluat  Asta inseamna ca fisierele tale de configuratie se afla de fapt in /var/spool/postfix/etc Ar fi interesant de vazut (daca masina ta nu e cumva in productie) ce se intampla daca stergi(muti) /etc/postfix si faci un link din /var/spool/postfix/etc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #5 on: January 23, 2008, 11:03:38 AM » |
|
Hmm... ciudat, eu mereu cand configuram postfix editam /etc/postfix/main.cf si mergea, asta inclusiv pe debian. N-am fost curios sa vad cum ajunge configuratia in chroot, symlink sau poate scriptul de init o copiaza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
foxbymariuss
Membru
|
 |
« Reply #7 on: January 23, 2008, 11:20:26 AM » |
|
Am mai postat pe diferite forum-uri(si ca sa intreb si ca sa raspund altora cu una alta, ce mai stiu si eu). Uneori nu primeam raspunsuri, iar alteori, daca primeam un raspuns il primeam impreuna cu apostrofori de "god" de genul "o sa iti raspund, desi ceea ce intrebi tu e ceva elementar. N-ar trebui sa imi pierd timpul cu asemenea probleme. Eu iti spun ce sa faci si tu iti iei salariul pe baza la ceea ce iti dau eu mura-n gura". D-aia multumesc oricui ma ajuta, pentru ca un sambure de adevar este in apostrofari: omul isi ia din timpul lui ca sa imi raspunda mie. Ca sa revin: masina este in productie, dar intr-un week-end as putea sa fac experimente cu link-ul de care imi ziceai. Totusi: ma uit si vad ca exista /var/spool/postfix. Dar in acest director nu exista directorul etc. Trebuie sa il creez eu? Si inca o intrebare: pentru casuta de mail am o marime generala, limitata pentru toti userii(la 524288000). Totusi, am niste useri (directorii) care primesc/trimit foarte multe e-mail-uri, si ca urmare trebuie sa ii pun cam des sa isi arhiveze e-mail-urile(inconveniente obisnuite - li se pare peste mana sa caute un e-mail in arhivate...). Este posibil ca pentru un anumit user sa setez o alta marime a casutei de mail, alta decat cea care se aplica tuturor userilor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #8 on: January 23, 2008, 12:00:58 PM » |
|
Ca sa faci asta e mult mai complicat. Depinde ce local delivery agent folosesti. Postfix by default are 2 delivery agents, local si virtual. local este pentru configuratii simple cu un singur domeniu, iar virtual pentru servere cu domenii virtuale. mailbox_size_limit functioneaza doar cu lda-ul local. Ceea ce vrei tu este quota, si asta nu este suportata decat in lda-ul virtual, dar doar cu un patch, sau cu lda local folosind o comanda externa, gen procmail, dar comanda aia externa trebuie ea insasi sa stie quota si sa ai o modalitate de a seta quota pentru fiecare user separat. Poti folosi de exemplu dovecot ca lda, care stie quota http://wiki.dovecot.org/Quota/New dar e destul de complicat de setat, si trebuie sa gasesti o locatie pentru stocarea quotei fiecarui user http://wiki.dovecot.org/UserDatabase/ExtraFieldsIn orice caz, ar trebui sa faci un server de test in vmware sau ceva ca sa testezi totul, sa faci toata operatiunea cu cat mai putine schimbari, etc. Sper ca nu te-am bulversat de tot 
|
|
|
|
« Last Edit: January 23, 2008, 12:04:01 PM by gheorghe »
|
|
|
|
|
|
foxbymariuss
Membru
|
 |
« Reply #9 on: January 23, 2008, 12:07:32 PM » |
|
Nu am domenii virtuale pe serverul asta. O sa testez in mas. virtuale. Oricum, mi-ai dat o idee. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #10 on: January 23, 2008, 12:17:52 PM » |
|
o recomandare ar fi sa muti mailboxurile in maildir ca avantaj major ar fi utilizarea de ram pe server (ca sa deschida ultimul mail de pe server nu mai trebuie sa deschida un ditamai fisieru de enspe mii de mega/giga sal puna in ram si sa caute in el ci cauta fisierul care contine mailu respectiv). cautarea e mult mai rapida, mailurile sunt puse in home folderul userului, poti gestiona mai usor quota daca vrei sa faci pe disc, daca nu maildir-ul are integrat in parametrii lui si quota. pentru rapiditate recomand ca sistemul de fisiere sa fie unul orientat a fi rapid la fisiere mici(xfs sau reiserfs) postfix stie sa faca livrare in maildir, dar pentru o implementare completa iti recomand sa folosesti maildrop
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #11 on: January 23, 2008, 12:23:47 PM » |
|
Nu am domenii virtuale pe serverul asta. O sa testez in mas. virtuale. Oricum, mi-ai dat o idee. Multumesc.
nu e vorba neaparat de domenii virtuale, e vorba de cine iti livreaza mailurile postfix ca o suita de aplicatii are local si virtual, pe langa acele mai poti folosi procmail, maildrop samd. vezi http://www.postfix.org/postconf.5.html#transport_maps
|
|
|
|
« Last Edit: January 23, 2008, 12:24:22 PM by emil3d »
|
|
|
|
|
|
foxbymariuss
Membru
|
 |
« Reply #12 on: January 29, 2008, 10:06:53 AM » |
|
OK. Acum am o alta problema. Desi rulez Postfix ca MTA, in log-urile zilnice(logwatch), printre altele, gasesc: --------------------- sendmail-largeboxes (large mail spool files) Begin ------------------------
Large Mailbox threshold: 40MB (41943040 bytes) Warning: Large mailbox: admin (45427326) Warning: Large mailbox: user1 (48376685) Warning: Large mailbox: user2 (43255981) Warning: Large mailbox: user3 (155415164) ---------------------- sendmail-largeboxes (large mail spool files) End -------------------------
Aveti vreo idee de ce imi da mesajul asta? Ar trebui sa iau masuri sau pot sa ignor mesajul? Mentionez ca(cel putin aparent) sendmail-ul nu e instalat pe sistem(adica rpm -qa|grep sendmail nu intoarce nimic).
Deasemenea, mai gasesc:
--------------------- Dovecot Begin ------------------------
**Unmatched Entries** dovecot: IMAP(user4): Corrupted index cache file /home/user4/mail/.imap/INBOX/dovecot.index.cache: invalid record size: 1 Time(s) dovecot: IMAP(user4): Corrupted index cache file /home/user4/mail/.imap/Trash/dovecot.index.cache: invalid record size: 1 Time(s) dovecot: IMAP(user5): Corrupted index cache file /home/user5/mail/.imap/INBOX/dovecot.index.cache: invalid record size: 1 Time(s) ---------------------- Dovecot End -------------------------
Am tot cautat pe google, dar ceea ce gasesc nu e semnificativ pentru cazul meu.
Aveti vreo idee?
Multumesc anticipat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil CHERICHEȘ
Membru
|
 |
« Reply #13 on: January 29, 2008, 10:15:30 AM » |
|
Postfix este foarte Sendmailish, multe din functiile de la sendmail sunt implementate in postfix "as is". "Large Mailbox" cred ca stii ce inseamna. Prorabil din cauza asta se si corup folderele IMAP ale lui dovecot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
foxbymariuss
Membru
|
 |
« Reply #14 on: February 01, 2008, 04:51:04 PM » |
|
Am rezolvat... Am gasit in /usr/share/logwatch/dedault.conf/services/sendmail-largeboxes.conf o linie sendmail_largeboxes_size unde modifici valoarea peste care da alerta in logwatch...
Am modificat un pic valoarea... si nu mai primesc alerta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|