Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Linux Soft» Hosting si ajutor Linux Soft
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Hosting si ajutor Linux Soft  (Read 3135 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: January 15, 2008, 09:29:04 PM »

E, se pare ca avem o problema si o dilema.
Incep cu dilema: oin e dispus sa faca un nou homepage, care va fi scris in Ruby on Rails. E binevenita schimbarea, scapam de Joomla, care e veche, mare, problematica, dar apare intrebarea: unde gasim hosting Rails? Mai ales ca e destul de scump Sad

Acum problema: am impresia ca pluginul Joomla care importa stirile de pe forum pe prima pagina nu mai merge din cauza noii versiuni PHP. Nu prea imi dau seama de ce, si nici nu am timp sa studiez in detaliu (iar testarea noii versiuni Joomla, updatarea Joomla, si gasirea altul plugin, mai eficient, care sa faca ce facea acesta mi-ar lua destul timp Sad ).

Deci avem 2 solutii potentiale: face oin prima pagina, dar ne trebuie un host decent si nu foarte scump Rails. oin s-a gandit chiar la bluepink.ro, dar in principiu mi se pare ca in cazul hostingului gratuit (daca suntem primiti), esti chiar mai mult la mana providerului....
A doua ar fi sa ne ajute cineva cu un front page relativ simplu facut in PHP. Probabil similar cu designul actual, combinat cu cel Bash.

Pareri, opinii, solutii? Smiley
« Last Edit: January 15, 2008, 09:29:30 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #1 on: January 15, 2008, 09:44:01 PM »

Să adaug și partea mea de opinie:

De câteva ori am avut probleme cu edomenii.ro cu site căzut sau care se mișca jalnic.

Dacă am găsi un host cu rails (oblio nu a mai menționat și căutarea unei donații din altă parte - poate sunt părți interesate de o comunitate OSS măricică - problema: nu avem om de sunat și întrebat și cunoscut persoane) am putea (aș putea?) extinde mai mult funcționalitățile site-ului în timp și mult mai repede, în loc să fim nevoiți să rugăm de fiecare dată o altă persoană care atunci când apare un bug să nu mai aibă timp să îl rezolve.
Ne-am gândit și la django (inițial făcusem prima pagină în django pentru că e deja instalat python pe server - asta până mi-am dat seama că python-mysql nu e...), dar ne-am gândit că e aproape imposibil să găsim un host django în România, pe când cele de rails au început să apară (am numărat vreo 5) deși nu știm gradul de încredere cu care ar trebui tratați.

edit: și da, vrem rails/django doar pentru ca să fim cul și web2.0 ca ceilalți copii (asta ca să "profețesc"(vezi bash) ce o să zică gheorghe și/sau aramdune)
« Last Edit: January 15, 2008, 09:45:56 PM by mapleoin » Logged

visez.trance
Membru
*

« Reply #2 on: January 15, 2008, 09:47:01 PM »

Un VPS pe Railsplayground sau grid server pe Media Temple si e de ajuns.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #3 on: January 16, 2008, 09:02:14 AM »

Cu toate ca rails suge si ar trebui sa inveti PHP si efectiv sa faci chestii utile in loc sa-ti pierze vremea cu lucruri folosite de 2% din oameni, nu pot decat sa-ti urez succes. Chiar faci ceva util si mai inveti si multe cu asta :)) Mor de rās.

Deci gasiti host rails. Evident platit. Eu sunt pentru maploin.

PS: Sau luati VPS.
« Last Edit: January 16, 2008, 10:22:15 AM by ~Empathy~ » Logged

gheorghe
Veteran
**

« Reply #4 on: January 16, 2008, 09:53:26 AM »

Ba, mapleoin ne-a aratat saitu ala scris in rails la intalnire si mi s-a parut ok. Adica face tot ce ar trebui sa faca.
Licaon
Membru
*

« Reply #5 on: January 16, 2008, 01:51:57 PM »

@gheorghe: serveru ala de VMS nare si RoR? Smiley

mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #6 on: January 16, 2008, 03:45:20 PM »

visez.trance ne supraestimezi nevoile, poate chiar și capacitatea de a folosi toate resursele alea (cel puțin VPS-ul e monstruos de mare chiar pentru visele noastre despre linuxsoft)

Ai experiență cu vreunul din hosturile pe care le-ai menționat? HostingRails mi se pare că au oferte și mai tentante și par singurii care actualizează la ultima versiune de rails în cel mai scurt timp pentru Shared Hosting, de ei știi ceva?
« Last Edit: January 16, 2008, 04:24:17 PM by mapleoin » Logged

visez.trance
Membru
*

« Reply #7 on: January 16, 2008, 07:41:22 PM »

Un vps pe railsplayground e 15 usd ..
Am experienta cu ambele mentionate, desi la railsplayground este un VPS de 75 USD.
oblio
Admini
**

« Reply #8 on: January 17, 2008, 08:00:59 PM »

Momentan singura sursa de finantare sunt eu. Iar 15USD * 12 luni = 180 USD ~ 5 milioane. Rails e cam scump, si desi vreau sa scap de Joomla... mometan nu prea vad iesire din situatia asta (adica homepage-ul ramane buşit).

Oblio's
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #9 on: January 17, 2008, 08:26:00 PM »

Eu zic sa vorbiti cu Nesquick... Poate poate.

Altfel poate v-as putea sponsoriza si eu.

oblio
Admini
**

« Reply #10 on: January 17, 2008, 09:35:24 PM »

O soluţie de genul acesta era şi Bluepink, şi vorbisem cu Oin să īncerce să contacteze. Nu ştiu dacă a apucat  dontgetit
« Last Edit: January 17, 2008, 09:35:37 PM by oblio » Logged

Oblio's
oblio
Admini
**

« Reply #11 on: January 20, 2008, 10:56:19 AM »

Ok, hai să clarific treaba. Linux Soft a fost/este susţinut de mine. Iar eu am şi alte treburi, şi de exemplu acum ar trebui refăcut homepage-ul. Oin s-a oferit, dar are şi el nişte condiţii - vrea să-l facă Ruby. Iar găzduirea RoR e scumpă, şi am şi eu ce face cu banii, nu mă dau afară din casă.

Aş fi vrut să mai implicăm nişte oameni drept co-administratori, care să se ocupe şi de īntreţinere alături de noi şi/sau eventual să finanţeze alături de mine. Ceva de genul 1-2-5 Euro pe lună, pentru găzduire, ajutor la homepage acum, şi īn rest 5-10-15 minute pe zi uitat pe forum, updatat ce mai e nevoie, etc.

Dacă voiam să am site-ul meu, īmi faceam blog Wink

Oblio's
visez.trance
Membru
*

« Reply #12 on: January 20, 2008, 12:33:27 PM »

Nu inteleg totusi de ce este nevoie de rails. Ce este asa de greu, sa faci un frontend in php ? Cu ce te ajuta rails la ceva asa banal ? Imi aminteste de twitter .. m-am gandit la sugestile mele anterioare. Intr-adevar, chiar de folositi rails nu e nevoie de atat. Paginile, desi aduc continut dinamic, sunt statice. Poti face cache la totul si cu un rake task la cateva minute recreezi cacheul.. piece of cake.. si gata.. si cel mai ieftin hosting rails e de ajuns ..
oblio
Admini
**

« Reply #13 on: January 20, 2008, 05:09:33 PM »

Toate bune şi frumoase, doar că eu nu ştiu ce să fac frontpage-ului, iar Oin a venit cu o soluţie. Alta nu am, aşa că...

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #14 on: January 20, 2008, 08:39:17 PM »

Sa-l punem pe maploin sa invete php...
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: