acasa
gazeta
forum
album
lista programe linux
wiki
bash
despre
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Linux Soft Forum
Cercetează
»
Īntrebări de bază
»
Linux pe laptop vechi!!!
Username:
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Password:
Home
Help
Login
Register
Pages: [
1
]
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Linux pe laptop vechi!!! (Read 1801 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
smartliviu
Membru
Linux pe laptop vechi!!!
«
on:
January 06, 2008, 12:23:45 PM »
buna!am o mica problema..As vrea sa instalez o distributie mica (gen DSL) pe un laptop fara usb si cd-rom...cum ar trebui sa procedez?e deajuns sa fac partitiile pt linux,sa copii imaginea iso pe hard si apoi sa ii dau mount dupa care execut scriptul de instalare??Multumesc mult...
gheorghe
Veteran
Re: Linux pe laptop vechi!!!
«
Reply #1 on:
January 06, 2008, 01:20:12 PM »
Nu merge cum ai zis. Vezi daca placa de retea suporta pxe, adica daca are prin bios vreo optiune de network boot sau ceva.
Daca poti sa pui hdd-ul lui pe alt calculator, ai putea de exemplu sa scoti toate hdd-urile din calculator si sa lasi doar hdd-ul de laptop si sa instalezi ceva.
mapleoin
Admini
mapleoin@jabber.org
«
Reply #2 on:
January 06, 2008, 02:04:19 PM »
ai putea face cum ai zis tu daca ai avea grub instalat si din cate stiu doar cu unele distributii (am incercat cu archlinux si ubuntu). Archlinux s-ar putea sa mearga pe calculatorul tau. Poate ne zici mai multe despre el.
Poti sa instalezi grub cu un floppy.
Mai ai ceva (*nix) instalat pe laptopu' ala? Nu inteleg cum vrei sa dai mount la .iso (sper ca nu cu daemon tools sau ceva asemanator)
revolution blahg!
smartliviu
Membru
«
Reply #3 on:
January 06, 2008, 02:34:12 PM »
imi cer scuze..trebuia sa mentionez "performanta" sistemului de la inceput:e un laptop vechi,p1 133Mhz,32mb ram,hard 1.3gb!am win98 pe el si merge fbine!Nu mai am instalat nimic *nix pe el,doar win.am incercat sa bootez cu o discheta cu dsl si aveam cateva comenzi(putine)pe care le puteam folosi printre care si mountmod si umountmod(de asta ziceam eu cu mount,,in nici un caz daemon tools:) )...le'am incercat dar ,dupa cum era de asteptat ,nu am reusit nimic...
N_Calin
Membru
«
Reply #4 on:
January 07, 2008, 08:44:29 AM »
In 133Mhz/32mb ram nu cred ca merge nimic decent(cu xorg+un wm) in afara de win98, lasa-l asa.
Eu stiu cat m-am chinuit cu un IBM thinkpad de 340mhz/96mb ram si ala are cdrom.
Singurele distributii care merg acceptabil pe el: zenwalk(cu ceva probleme), vector std, antix(asta merge cel mai bine), pcfluxos.
Am incercat si fluxbuntu pe el si boota fulgerator in vreo 5 minute, daca nu chiar in mai multe.
Insa in cazul tau, fara usb si cdrom, mai ramane doar pxe boot(daca are in bios).
smartliviu
Membru
«
Reply #5 on:
January 07, 2008, 01:59:09 PM »
ok...va multumesc..raman la win ..din pacate
..imivoi limita ex(e)perimentele mele cu Linux pe sistemul e acasa..va multumesc mult!
«
Last Edit: January 07, 2008, 01:59:58 PM by smartliviu
»
mapleoin
Admini
mapleoin@jabber.org
«
Reply #6 on:
January 07, 2008, 04:02:26 PM »
poti sa instalezi multe distributii pe sistemul ala, dar in general pentru scopuri educationale cel mai bine. Poti gasi multe distributii care sa mearga in general fara mediu grafic daca vrei un mic server.
Sau poti bineinteles sa-l folosesti ca pe un mediu desktop complet cum face stallman, sa intri pe net cu wget etc.
revolution blahg!
gheorghe
Veteran
«
Reply #7 on:
January 07, 2008, 04:16:28 PM »
Cu emacs prin smtp ma
Pages: [
1
]
Go Up