Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Cum aflu daca am instalat driverele bine
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cum aflu daca am instalat driverele bine  (Read 2474 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
scorpiogeo
Membru
*

« on: December 28, 2007, 11:07:09 AM »

Salut tuturor hello ,
Va urez la toti un an cat mai bun :cheers: Hai noroc .Si cu forumul tineti-o tot asa.
Deci dupa cum am spus si in titlu, pot sa aflu daca am instalat driverele bine(daca sunt instalate).Am instalat de curand Ubunet 7.10.
wonder
Veteran
**

« Reply #1 on: December 28, 2007, 11:34:09 AM »

care drivere?

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
scorpiogeo
Membru
*

« Reply #2 on: December 28, 2007, 12:18:33 PM »

In special placa video....
wonder
Veteran
**

« Reply #3 on: December 28, 2007, 12:31:55 PM »

Code:
$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes

Code:
$ glxinfo | grep OpenGL
Trebuie sa-ti arate numele placii video si versiunea opengl-ului. exemplu:
Code:
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 8600M GT/PCI/SSE2
OpenGL version string: 2.1.1 NVIDIA 100.14.19
OpenGL extensions:

Code:
$ glxgears

Sa  nu uitam de jocuri Smiley baga si tu un joc gen tremulus si vezi cum se comporta

My blog wonder.rodp.net
scorpiogeo
Membru
*

« Reply #4 on: December 28, 2007, 01:18:53 PM »

Acum descarc Tremulous..dar eu am intrebat pentru ca majoritatea din video-urile de pe youtube nu pot sa le vad(imi apare in loc de video numai alb-gri) si pe cele pe care le vad bara de jos cu play,stop,full screen....este acoperita jumatate de o dunga alba.
P.S. imi apar informatiile depre placa....
« Last Edit: December 28, 2007, 01:26:39 PM by scorpiogeo » Logged
steelheart
Membru
*

« Reply #5 on: December 28, 2007, 01:58:03 PM »

ce web-browser folosesti ?
Recomand firefox+flashplugin, intri pe youtube iar daca nu ai flash atunci instalezi missing plugin.
Daca ai firefox si face figuri chiar daca ai instalat plugin-ul atunci dute la Tools->Clear Private Data , eu am avut o problema similara si am rezolvat asa.
Iar daca folosesti ubuntu pe 64 de biti s-ar putea sa fie si asta problema, parca nu mergea flash pe 64 de biti, nu pot sa zic sigur.

Oricum in linux driverele le instalezi odata cu kernelul linux, si nu ar trebui sa iti mai bati capul (asta pt driverele de baza)
Daca ai placa nvidia atunci instalezi manual driverele go www.nvidia.com download driver ->etc...

Da mai multe detalii daca vrei sa te ajutam, ca sa nu ne pierdem vrema cu a ghici ce problema ai tu Smiley

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
wonder
Veteran
**

« Reply #6 on: December 28, 2007, 02:40:57 PM »

ma intreb de ce ar trebuii sa instaleze manual driverele nvidia Smiley. pachetele se afla deja in restricted si culmea in format deb Smiley
cat despre flashplayer sau java pe 64biti in browser: nspluginwrapper. sau varianta opensource a flashplayerului: gnash

My blog wonder.rodp.net
scorpiogeo
Membru
*

« Reply #7 on: December 28, 2007, 02:49:09 PM »

Multumesc tuturor pentru ajutor! Dar cred ca este din cauza calculatorului, calculatorul fiind destul de vechi si versiunea ubuntu 7.1 fiind aparuta recent.Ce distributie mi-ati recomanda pe un calculator amd athlon1900+ ,1,6 ghz, 512 ram, nvidia geforce4 mx 440(64 mb) ?
steelheart
Membru
*

« Reply #8 on: December 28, 2007, 03:15:26 PM »

ubuntu 7.10 :D Ranjeste fasolea
pe compul. tau daca nu ma insel si compiz-fusion s-ar misca decent Smiley cel putin eu am rulat compiz fusion pe un comp. care avea 512 MB ram si un geforce 6100 care facea share pe rami (64 mb ) iar procesor avea un sempron din asta bleg desi pe 64 de biti.

@wonder, sorry nu is utilizator de ubuntu am instalat si configurat cateva - e foarte usor, si driverele video le-am instalat manual din obisnuita si ca asa cred eu ca e mai bine   :)) Mor de rās

« Last Edit: December 28, 2007, 03:18:42 PM by steelheart » Logged

unixlust
Membru
*

« Reply #9 on: December 28, 2007, 03:18:04 PM »

E numa' bun Ubuntu pe configuratia aia. Vezi http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy#NVidia_Driver ca sa afli cum sa pui nvidia. Iar pentru flash player, aptitude install flashplugin-nonfree . Inainte sa pui astea doua, tre sa-ti setezi repositoarele ca aici: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy#How_to_add_extra_repositories
« Last Edit: December 28, 2007, 03:19:53 PM by unixlust » Logged

my blog

And on the 8th day, God gave the people Google so that all the problems of the universe could be researched from one central place. And it was good.
steelheart
Membru
*

« Reply #10 on: December 28, 2007, 03:21:44 PM »

asta am uitat si eu, dupa cum spune si unixlust vezi sa selectezi din synaptic(o metoda) repositorile extra.
« Last Edit: December 28, 2007, 03:23:04 PM by steelheart » Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: