casperel
Membru
|
 |
« on: December 26, 2007, 01:08:22 PM » |
|
Salutare! Sper ca mesajul meu sa nu fie luat drept spam! Va anuntam ca astazi, 26.12.2007, s-a deschis o noua comunitate Debian pentru userii romani ai acestei distributii. Simteam nevoia de o noua comunitate intrucat debian.ro nu s-a putut reface din diverse motive mai mult sau mai putin rau intentionate. In fine.. nu cred ca este nevoie sa rascolim anumite aspecte. Va asteptam alaturi de noi, sa devenim o familie si sa ne ajutam reciproc in problemele noastre cu distributia preferata. Multumim, Comunitatea DebianUsers. P.S. Era sa uit, ne gasiti pe http://www.debianusers.info!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #1 on: December 26, 2007, 01:11:52 PM » |
|
Trist...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #2 on: December 26, 2007, 01:29:31 PM » |
|
Trist de ce? Īmi vine să te banez, trollule  Multă bafta cu noul site, e mult de muncă 
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
casperel
Membru
|
 |
« Reply #3 on: December 26, 2007, 01:33:22 PM » |
|
Multumesc.. stiu ca este 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
visez.trance
Membru
|
 |
« Reply #4 on: December 26, 2007, 02:39:15 PM » |
|
Am vrut sa trec la Debian. Comunitatea (cea de-afara) a fost principalul lucru care mi-a stat in cale, motiv pentru care am revenit la Fedora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #5 on: December 26, 2007, 07:12:46 PM » |
|
Eu am folosit debian si fara comunitatea lor, care e problema?  Si acum folosesc fedora tot fara de comunitate si inainte de asta am folosit freebsd tot fara comunitate, si mai folosesc si windows, tot fara comunitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #6 on: December 26, 2007, 07:17:30 PM » |
|
In cazul tau poate tu esti problema  . Nici o comunitate nu te vrea.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #7 on: December 26, 2007, 07:21:21 PM » |
|
Eu vreau comunitate de mainframe-uri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
visez.trance
Membru
|
 |
« Reply #8 on: December 26, 2007, 09:15:25 PM » |
|
Eu am folosit debian si fara comunitatea lor, care e problema?  Si acum folosesc fedora tot fara de comunitate si inainte de asta am folosit freebsd tot fara comunitate, si mai folosesc si windows, tot fara comunitate. Cum am instalat debian, am incercat sa rulez programe ca sudo, insa n-am reusit spunand ca nu sunt in sudoers. M-am adaugat in sudoers, urmand instructiunile gasite in man sudoers si alte cateva linkuri din niste cautari google, insa m-am trezit ca sudo fuctiona dar nu-mi cerea nici o parola. Asa ca mi-am spus, nu-i nimic, sigur cineva de pe freenode ma poate ajuta, dandu-mi un copy/paste din sudoers sau poate chiar e un lucru comun "known issue" .. asa ca le-am formulat un mesaj de cateva randuri, in care le-am explicat detaliat problema mea. Un raspuns instantaneu, la aproape o secunda (eu n-as fi terminat de citit).. "man sudoers" .. ce a urmat.. pai.. decat mi-a dat de inteles de ce exista ubuntu, dar din pacate nu as instala ubuntu pe viitoarele servere pe care le voi configura .. deci, daca nu as fi primit nici un raspuns, probabil ca as fi scris acest mesaj de pe debian.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #9 on: December 26, 2007, 09:19:01 PM » |
|
@visez.trance chiar au avut dreptate 
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
steelheart
Membru
|
 |
« Reply #10 on: December 26, 2007, 10:32:37 PM » |
|
gustul amar care l-am avut cu debian e ca nu am gasit documentatia necesara sau era out-date. Si de aceea am trecut pe gentoo si pe freebsd (freebsd 2nd, gentoo e 1st ). Nu cred ca exista documentatii mai vaste decat GentooHandbook + Gentoo Wiki sau FreeBSD Handbook. Si de aceea vreau sa iti dau niste feedback. Poate scri niste documentatie despre atp-get - adica niste repositories calumea si stabile care sa le pun si eu in source-list dar sa am si programe gen skype, mplayer cu codecuri & co... si cum sta treaba cu key-urile pentru apt-get repositories. Si cum treci de la etch la lenny si cum afecteaza asta source-listul .... E o distributie buna debian, imi place, dar nu am stat mult la ea pt ca documentatie actuala sux. Poate cu timpul mai instalez si eu etch ca il am pe dvd. O documentatie buna restrange nevoia de a avea o comunitate mare.(cine sta sa iti povesteasca cum foloseste el documentatia si ce bine ii merge sistemul  )
|
|
|
|
« Last Edit: December 26, 2007, 10:34:06 PM by steelheart »
|
|
When Bush says "Freedom" it means "Conquer". When Gates says "Freedom" it means "Feedom". But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
|
|
|
|
visez.trance
Membru
|
 |
« Reply #11 on: December 26, 2007, 10:48:41 PM » |
|
@visez.trance chiar au avut dreptate  Inteleg ca e usor sa-ti dai cu parerea despre ceva ce pare banal, insa nu sunt o persoana care foloseste linux de doua zile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #12 on: December 26, 2007, 11:07:18 PM » |
|
repositories calumea si stabile care sa le pun si eu in source-list dar sa am si programe gen skype, mplayer cu codecuri & co... si cum sta treaba cu key-urile pentru apt-get repositories.
exista deja asa ceva mplayer & codecs http://www.debian-multimedia.org/@visez.trance daca sudo nu e documentat bine atunci ce soft e?  ma intreb cum ar trebuii sa fie ca sa inteleaga oricine pune mana pe el fisierul de configurare este prea bine comentat. sunt exemple pentru toate combinatiile posibile. chiar nu inteleg ce era asa de complicat incat a fost nevoie sa ceri ajutor mai ales ca nu esti un utilizator care foloseste linux de doua zile  EDIT LATER: sa o lasam balta pentru ca suntem offtopic Ca sa fiu strict la subiect: casperel bafta cu noul proiect
|
|
|
|
« Last Edit: December 27, 2007, 10:15:22 PM by wonder »
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
visez.trance
Membru
|
 |
« Reply #13 on: December 27, 2007, 12:26:23 AM » |
|
Nu o sa mai postez nici un alt raspuns la acest thread. Wonder, m-am plans de lipsa de documentatie ? chiar configurasem totul corect, nu eram in grupul root sau alt grup cu drepturi de super utilizator, sudo niciodata nu mi-a cerut parola, rula totul ca root din prima. "su" functiona ok. Fisierul meu era editat corespuzator. A fost altceva. Nu stiu ce, dar putin ma intereseaza acum. Intrasem pe irc pentru ca am stiut ca ceva era in neregula si am fost intampinat cu atitudinea de care dai dovada acum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
|
 |
« Reply #14 on: December 27, 2007, 09:48:23 AM » |
|
Succes noii "comunitati".
Pompele funebre vor avea un an 2008 fructuos.
|
|
|
|
|
|
everybody else is doing so why can we
|
|
|
|
|