Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Distribuţii» FreeBSD pentru incepatori - tutorial (de la Consola la CompizFusion)
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: FreeBSD pentru incepatori - tutorial (de la Consola la CompizFusion)  (Read 8803 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #30 on: February 19, 2008, 09:47:19 AM »

Am comis-o ... din oboseala si neatentie ... dar am comis-o ...

Am o placa de sunet ceva mai exotica din familia Audigy 2 SoundBlaster de la Creative, mai precis o Audigy 2 ZS Notebook/PCMCIA ... Nici vorba sa fie suportata de snd_emu10k1 (crapa complet) asa ca dupa o portie de gugalit am dat de snd_emu10kx care cica suporta familia Audigy 2 ... nope ...

Din pacate install-ul de la 10kx a bagat modulul snd_emu10kx in /boot/loader.conf (aici ajung la partea de oboseala si neatentie) - pe langa modulul de la placa onboard (nu stiu daca are vreo legatura) iar sistemul se blocheaza la boot (nu vrea nici in safe mode). I-am dat cu kldload, am vazut ca nu vrea, mi-am instalat placa onboard (recunoscuta de snd_hda) si i-am dat mai departe pana la shutdown ... iar la boot stiti deja ce s-a intamplat. M-am uitat pe mesajele de boot, ajunge la partea cu recunoasterea placii (Audigy 2 Unknown version [SB???]) dupa care mai scuipa o mana de litere si crapa.

Acu intrebarea mea este: exista o metoda eleganta de a edita loader.conf, eventual folosind disc-ul de instalare al FreeBSD-ului? Sau tre sa incerc o chestie live care sa stie UFS cu rw?

PS: n-am incercat sa scot placa din notebook ... acu mi-a venit ideea ...
« Last Edit: February 19, 2008, 09:49:12 AM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
gheorghe
Veteran
**

« Reply #31 on: February 19, 2008, 11:51:57 AM »

Dai sa bootezi in single user mode

boot -s   la promptul de boot

Nu mai stiu exact, n-am mai folosit freebsd de ceva timp. Vezi daca gasesti ceva prin handbook despre asta, o sa caut si eu diseara cand o sa am timp.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #32 on: February 19, 2008, 01:28:21 PM »

Este single user mode in meniul de boot (atata ca nu stiam ce face).

LE: rezolvat. Nu a boot-at nici in single user mode fara a elimina fizic placa din sistem.
« Last Edit: February 19, 2008, 06:05:29 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
MifTy
Membru
*

« Reply #33 on: April 16, 2008, 11:04:22 PM »

... voi macar aveti cu ce va lauda, macar, da' io tot n-am inteles cum naiba se numara unitatile si partitiile in ce-ofiBSD!!!!

si mi-a explicat skaarj pe elforum pana s-a plictisit, si mie-mi venea sa-mi dau ban singur pentru prostie!!!
(da, sunt moderator pe'acolo... Scoate limba)

apropo, dupa tutorialul ala despre freeBSD i-am cerut manu propria lui skaarj sa-mi ia locul, dat fiind ca stia (evident) mult mai multe ca mine!!!
dar a refuzat, sub un motiv straveziu,.. ceva cu facultate, bere si... niste calatorii :D Ranjeste fasolea
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: