Nu stiu de unde le gasesc ... cert este ca de regula am probleme doar sub Linux cu "gunoaiele" alea de placi de retea care vin onboard ceea ce ma face sa ma indoiesc si de calitatea driverelor. Si nu, nu sunt configurile de vina ... nu sunt din categoria celor care mor fara GUI ... un /etc/network/interfaces nu este chineza pentru mine. O sa mai testez si revin cu pareri ulterioare.
Cat despre mitul Intel si 3Com ... practica bate teoria. Mitul Intel l-a demontat frate-meo sub Linux ... cat despre mitul 3Com ... ziceam ceva in celalalt thread:
Am avut o problema asemanatoare acum cativa ani cu placa de retea de la desktop ... se conecta, statea 10-15 secunde conectata, dupa care se deconecta de parca ar fi fost scos afara cablul de retea. Pe vremea aceea foloseam exclusiv Windows ... Sa zicem ca am reinstalat OS-ul de cateva ori, implicit si driverele de retea, si nimic ... problema persista. Eram gata sa ma duc cu ea la garantie, pana cand am pus un Windows 2000, m-am jucat prin configul de retea si si-a dat drumul ... si de atunci nu am mai avut probleme cu placa respectiva. Stiu ca suna aiurea, dar cum naiba desfund o placa de retea intr-un caz de asta?
Era vorba despre un 3Com 3C940 (10/100/1000).
Later: @gheo - o sa verific ce ai zis. Acu spre exemplu downloadez de pe server ca porcul si nu mai cade.
saltwater@file-server:~$ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:8D:B2:17:30
inet addr:192.168.1.99 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:8dff:feb2:1730/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:2204071 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:3097797 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:202022634 (192.6 MB) TX bytes:4109978223 (3.8 GB)
Interrupt:20 Base address:0xa000
Dupa stiinta mea mai putina un MTU de 1500 ar trebui sa fie OK. Wikipedia confirma.
Later: o sa schimb cabul care conecteaza serverul de router ... sper ca nu se repeta. E drept ca acel cablu are vreo 3 ani experienta in campul muncii, dar pana acu nu a facut probleme. o_O
Later: am eliminat veriga slaba din lantul de la veceu conectand notebook-ul direct la server ... la citire de pe notebook ... scriere pe server viteza nu a fost stralucita (~4MB/s) - dar e scuzabila pentru ca OpenSSH-ul de pe Windows e mai putoare. La citire de pe server, scriere pe notebook ... rata de transfer sustinuta de 11MB/s (si nu a scazut sub 10MB/s deloc!). Teste efectuate cu un fisier de 224MB. Nu ma asteptam ca un cablu care m-a servit atata vreme fara probleme sa imi puna capac. gheorge multumesc pentru idee ... problema se poate considera incheiata.