Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» Oracle Linux
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Oracle Linux  (Read 1246 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aramdune
Guest
« on: October 26, 2006, 10:13:12 AM »

Stirea anului, sau cel putin a iernii dupa parerea mea. Dupa afirmatiile Oracle facute cu catva timp in urma lumea credea ca Oracle isi va face propria distributie linux bazata pe Ubuntu. In schimb Oracle in pur stil corporatist a facut Unbreakable Linux, Un derivat al Red Hat Linux, practic un RHEL rebranded -- ca un Centos dar cu scop opus. Oracle ofera suport pentru derivatul acesta RHEL la un pret mai mic decat o face Red Hat.

O incercare din partea Oracle sa distruga Red Hat, sa speram ca nu va avea succes. Se pare ca Oracle nu doreste sa distribuie codul sursa ale Enterprise Linux, in schimb va distribui binarele gratuit. Acest fapt incalca licenta GPL. Din punctul de vedere Oracle, el nu face o distributie noua, ci doar un program pentru suport enterprise mai bun decat o face Red Hat. That is -- Oracle va oferi suport RHEL.

Sursa0
Sursa1

Importanta 9.75
Credibilitate 10
Domeniu Linux

/edit -- modificat credibilitate in 10 -- scrie pe siteul oficial
www.oracle.com
« Last Edit: October 26, 2006, 02:25:03 PM by aramdune » Logged
pghoratiu
Expert

« Reply #1 on: October 26, 2006, 10:50:46 AM »

Se pare ca Oracle nu doreste sa distribuie codul sursa ale Enterprise Linux, in schimb va distribui binarele gratuit. Acest fapt incalca licenta GPL.
Pentru a fi compatibil cu GPL Oracle trebuie sa ofere sursele doar pentru clienti si nu oricui o cere.
Licaon
Membru
*

« Reply #2 on: October 26, 2006, 09:33:45 PM »

In schimb Oracle in pur stil corporatist a facut Unbreakable Linux, Un derivat al Red Hat Linux, practic un RHEL rebranded -- ca un Centos dar cu scop opus.
se bate cap in cap cu ce scrie in "Surse" si pe site

Announcing Enterprise-Class Support for Linux
No source?

Enterprise Linux binaries will be available for free from Oracle. There was no discussion, however, of supplying source code, which is required by the GPL.

That may be because Oracle is not claiming to "distribute" Linux, but instead to be merely "supporting" it. In Oracle's terms, Unbreakable Linux is a support program that provides enterprises with world-class, award winning, global support for Linux -- not a distribution per se.

Specifically, Oracle will be offering patches, fixes, updates, and back ports for (Red Hat Enterprise Linux) 3 and RHEL 4 for the x86 and x86-64 architectures, delivered via a subscriber network, the ULN (Unbreakable Linux Network). This will replace the functionality of Red Hat's RHN (Red Hat Network).

hmmm

gheorghe
Veteran
**

« Reply #3 on: October 27, 2006, 10:58:40 AM »

Asta e ca si cum ar cumpara motorina pe moka de la red hat si o vand mai ieftin decat ei. Super afacere...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: