abatele
Veteran

Ce faci, te face.
|
 |
« Reply #1 on: October 24, 2007, 08:49:27 PM » |
|
S-a rezolvat!
Raport de front: Placa ATI este Radeon XPress 200M. Acum vreo 2 luni, nemultumit de modul defectuos in care functiona respectiva placa, mi-am zis ca sa caut drivere pe masura. Ma gandeam ca dupa preluarea ATI de catre AMD am sa am mai mult succes. M-am dus pe site-ul lor, si dupa ce consultasem "dmesg" am descarcat driverul corespunzator. Dar... surpriza totala: a murit xserverul.
Pentru ca nu m-am chinuit sa incerc alte reparatii, mi-am zis WTF, hai sa instalez Fedora 7, ca si asa descarcasem dvd-ul si ma temeam sa-l pun din cauza comentariilor nefavorabile de pe forumuri. Dupa instalare a functionat cumplit de nasol pe configuratia mea. Astfel incat dupa vreo luna de teste am ajuns la concluzia ca e cazul sa revin la FC 6. Am avut aceleasi necazuri legate de placa ATI. Am mai carait-o asa o vreme, fara XEN, AIGLX, XGL (ca nu au compatiblitate cu ATI). Ma impacasem cu ideea.
Acum vreo saptamana am vrut sa verific in ce masura pot scoate semnal pe un videoproiector ca sa fac o prezentare a unui proiect in linux. Semnal = 0. Am incercat pe un monitor, aceeasi treaba. M-a umplut ciuda si ma gandeam la cei cu Windoze, la cat de bine o duc ca au parte de toate driverele. Dar incapatzanat cum sunt, m-am apucat de treaba.
Mai intai am instalat de pe freshrpms.net driverele ati. Am cautat in Google comentarii pe forumuri legate de placa mea video (cu ocazia asta am semnat si o petitie prin care se cere celor de la AMD sa livreze drivere pentru produsele ATI care sa asigure functionalitate completa in Linux) Am dat sa instalez ati-x11-drv-8.36.5-2.fc6.i386, dar imi spune ca am nevoie de o serie de dependinte. Le caut, dar sunt numai pentru kernele i586. Descarc linux-2.6.22.5. Il compilez, dar imi afiseaza kernel panic. Ma duc cu kyum si instalez un kernel 2.6.22.9, care merge brici. Descarc de pe livna si instalez, tot cu yum, kmod-fglrx (e un modul care e ca .rpm numai pentru kernele i586 si i686) si xorg-x11-drv-fglrx-8.39.4-2.lvn6. Am renuntat la instalarea driverelor ati-x11-drv pentru ca intrau in conflict cu xorg-x11-drv-fglrx.
Dupa asta controlul asupra placii video a devenit multumitor pentru ce am eu nevoie: jocurile 3D incep sa se miste mai bine, iar semnal pentru monitorul exterior sau videoproiector e ok. That's all, folks!
|