Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Întrebări de bază» AM NEVOIE DE PROTECTIE ?
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: AM NEVOIE DE PROTECTIE ?  (Read 1423 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kantor_98
Membru
*

Think before acting !

« on: September 29, 2007, 08:55:30 AM »

Sunt in reteaua UPC. Am instalat win xp apoi pentru sufletul meu am bagat si fedora 7. Nu am antivirus si nici setarile de firewall din fedora nu sunt activate. Pot fi in pericol ? Adica sa ma astept la atacuri cand sunt in fedora ? Poate fi win atacat cand sunt in linux ?
Sorry daca intrebarea pare tampita, dar... mai bine sa pui intrbari aiurea si sa recunosti ca nu stii decat sa te dai rotund cand nu e cazul !
Va multumesc !
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #1 on: September 29, 2007, 09:29:01 AM »

Sa le luam in ordine:
1 - nu ai nevoie de antivirus sub Linux. Daca tot vrei sa ai pace si liniste sufleteasca, poti incerca clamav - un antivirus Open Source, sau antivirusi comerciali care ofera versiuni freeware (for non comercial use), cum ar fi AVG, Avira Antivir, etc.
2 - firewall-ul in configurezi cu Firestarter daca nu ai nevoie de setup pretentios. Pentru home use este arhisuficient.
3 - atacuri? Hmm ... se poate trezi cate un kid de asta sa vina cu exploit-ul ... stai cu un ochi pe security updates daca te temi chiar atat de tare, sau iti cumperi un router decent si ai pace din punctul asta de vedere (firewall, majoritatea "atacurilor" puerile, etc)
4 - daca folosesti un server de ssh, utilizeaza parole lungi si complexe pentru userii din sistem. Complexe = cifre, litere uppercase/lowercase, caractere speciale
5 - Windows-ul iti poate fi atacat cat esti sub Linux doar daca partitia pe care este instalat are drept de scriere, si daca posibilul atacator obtine acces remote la computerul tau. Evident, trebuie sa il duca capul ca sa iti faca ceva la Windows-ul respectiv, pentru ca vezi, nu toti copii astia prosti care se joaca cu scule de astea de "atacat" prezinta circumvolutiuni pe suprafata creierului. Vezi ce am zis mai sus despre ssh si exploit-uri.
« Last Edit: September 29, 2007, 09:29:39 AM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #2 on: September 29, 2007, 04:36:59 PM »

Daca tii atat de mult la securitatea ta poti ridica firewall-ul default de Fedora cu toate porturile inchise dupa care deschizi numai porturile care sunt necesare functionarii diverselor aplicatii pe care le folosesti.

Asa o sa ai un minim de porturi deschise.

Stercus accidit
nelu_bond
Membru
*

« Reply #3 on: November 15, 2007, 06:04:28 PM »

Am instalat si eu kiwi,unbutu 7.10.vreau sa instalez sony ericson k 750i.cum se poate face asta
wonder
Veteran
**

« Reply #4 on: November 15, 2007, 09:51:51 PM »

Ma intreb de ce nu ai facut un topic nou. Sunt probleme total diferite

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #5 on: November 15, 2007, 11:21:29 PM »

Use condoms!

unixlust
Membru
*

« Reply #6 on: November 16, 2007, 12:02:58 AM »

nelu_bond, eu am un k510i si folosesc obexftp ca sa am acces la memoria telefonului cu cablul de date prin USB. N-are de ce sa nu-ti mearga pe k750i, pe pagina proiectului scrie ca modelul tau e suportat.

Vezi http://dev.zuckschwerdt.org/openobex/wiki/ObexFtp

my blog

And on the 8th day, God gave the people Google so that all the problems of the universe could be researched from one central place. And it was good.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: