Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» Mailurile Postfix sunt refuzate de GMail > IP neautorizat???????
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:
 
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Mailurile Postfix sunt refuzate de GMail > IP neautorizat???????  (Read 1609 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
fakemoth
Membru
*


WWW
« on: September 25, 2007, 10:18:22 AM »

Hi,
Probleme GMail; din fericire toate s-au cam rezolvat insa a aparut de cca 1 saptamina o alta: hostez mai multe domenii si de pe oricare s-ar trimite vreun mail catre GMail (catre Yahoo sau altii nici o problema), primesc un bounce:

Code:
host gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.129.27] said:

    550-5.7.1 [79.119.18.181] The IP you're using to send email is not
    authorized  550-5.7.1 to send email directly to our servers. Please use
    550 5.7.1 the SMTP relay at your service provider instead. m1si12462765fke
    (in reply to end of DATA command)

Configuratia serverului este aici: http://www.liquidcore.ro/forum/viewtopic.php?f=26&t=57 , in principiu folosesc postfix, dovecot, cyrus, totul a fost OK pina recent si chiar nu m-am jucat cu setarile, nu am erori in log-uri, cautarile pe net nu ma ajuta, DNSReport sau Pingability spun ca totul este OK, am mai aratat conf-urile si altora si totul e OK .... DAR NU ESTE OK PT GMAIL!

Raspunsul lor pe mail suna cam tot la fel cu autorizari si faze... adk:

Code:
Hello,

Thank you for your report.

The IP you're using to send email is not authorized to send email directly
to our servers. Please use the SMTP relay at your service provider
instead. We suggest contacting the customer service department of your
Internet service provider for further instructions. Thanks for your
continued support.

Sincerely,

The Google Team

Ce detalii sa mai postez? Exista un workaround? La ce se refera exact raspunsul GMail? Apreciez orice ajutor.

MS.
« Last Edit: September 25, 2007, 10:30:09 AM by fakemoth » Logged

LiquidCore said: don't take the name of root in vain!

pghoratiu
Expert
***


« Reply #1 on: September 25, 2007, 10:09:23 PM »

Verifica setarile DNS/MX pentru fiecare domeniu in parte (exista si pointeaza catre adresa IP a serverului de e-mail).
In plus mai poti seta tot in DNS o inregistrare SPF pentru fiecare domeniu ca sa fii sigur ca nu ajunge la SPAM mailul trimis.
Logged
volomir
Membru
*

« Reply #2 on: September 25, 2007, 10:48:39 PM »

scuze, ma bag si eu ... de exemplu... yahoo! lucreaza cu domain-keys, aol spre exemplu lucreaza cu SPF Smiley

asta doar ca o adaugare

oricum, prima oara cand mi-am pus qmail pe server a trimis mail-urile catre yahoo ok, din prima...

acum mi le ia ca deffered :D Ranjeste fasolea si pe aol imi ajung in folderul spam... so... :D Ranjeste fasolea
le-am trimis mail alora de la yahoo, si urmeaza sa completez un formular Scoate limba
Logged
fakemoth
Membru
*


WWW
« Reply #3 on: September 26, 2007, 01:09:14 PM »

Cu DNS-ul e perfect, totul este in regula >>> http://www.dnsstuff.com/tools/dnsreport.ch?domain=liquidcore.ro o singura buba numai am detectat, sunt in ceva liste de SPAM... Nu am nici cea mai vaga idee cum si de ce am ajuns acolo, avand in vedere ca chiar nu se spamuieste de pe serverul meu. Cred ca sunt bagat la gramada cu alta lume din cauza RDS-ului. Cu Spamhaus sper sa se rezolve... dar la celelalte 2 nu am nici o sansa sa fiu scos afara; insa cam toata lumea lucreaza cu Spamhaus deci sper sa ma ajute... >>> http://www.dnsstuff.com/tools/ip4r.ch?ip=79.119.18.181

Oare asta sa fie? Cam ce pot face?
« Last Edit: September 26, 2007, 01:21:17 PM by fakemoth » Logged

LiquidCore said: don't take the name of root in vain!

fakemoth
Membru
*


WWW
« Reply #4 on: October 01, 2007, 07:17:13 PM »

Mda, este clar! S-a rezolvat ca prin farmec, la fel ca in alte randuri, in momentul in care am cerut si am fost scos din lista Spamhaus... Nepretuit ajutorul http://www.dnsstuff.com/ "Doamne da-le sanatate" :cheers: Hai noroc ca mult te ajuta informatiile de pe acole!

Mai ramine insa o intrebare: cum de ajunge lumea acolo cand nu s-a trimis macar un mail nesolicitat? ISP-eii? Se black-list-eaza o clasa/subnet intreg de IP-uri? Sau ce? Cum te aperi de fazele astea, ca sincer deja au ocurenta aproape lunara. Sau asta se cheama a fi "admin" lol ?
Logged

LiquidCore said: don't take the name of root in vain!

gheorghe
Veteran
**


« Reply #5 on: October 02, 2007, 11:07:47 PM »

Poate de-asta:

http://www.spamhaus.org/pbl/index.lasso
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to: