bogdanix
Membru
|
 |
« on: October 23, 2006, 10:19:18 PM » |
|
Salut A patit care dintre voi ca Synaptic sa nu mai recunoasca parola de root?  Daca dau su root in consola si bag parola e totul ok! Problema a aparut de ieri, pina ieri a mers ok. Folosesc Debian Etch. Mersi, Bogdan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pghoratiu
|
 |
« Reply #1 on: October 23, 2006, 11:03:05 PM » |
|
Daca rulezi din contul de root nu te mai intreaba de parola. Daca rulezi din contul de user prin sudo atunci trebuie sa introduci parola proprie, nu de root.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bogdanix
Membru
|
 |
« Reply #2 on: October 24, 2006, 01:28:41 AM » |
|
Nu folosesc root in KDE, intru cu user normal. Folosesc Synaptic de vreo 2 ani si tot timpul a cerut parola de root. Fereastra de login zice asa: The action you requested needs root privileges. Please enter root's password below or click Ignore to continue with your current privileges. Deci... parola de root! Apropo, am pus aceeasi parola si la root si la user. Nu vrea si basta! Am dat jos Synaptic cu apt-get remove synaptic apoi dpkg --purge synaptic apoi rm /root/.synaptic si apoi l-am reinstalat iar! Tot nu vrea. WTF? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #3 on: October 24, 2006, 06:08:20 AM » |
|
poti testa care pass iti cere folosind parole diferite pt user si root
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pghoratiu
|
 |
« Reply #4 on: October 24, 2006, 08:33:46 AM » |
|
Atunci o fi o problema cu autentificarea pam. Cel mai bine ar fi sa verifici logurile in /var/log in special auth.log pentru momentul in care introduci parola, de obicei acolo specifica care e problema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorin
Membru
|
 |
« Reply #5 on: October 29, 2006, 09:18:01 AM » |
|
Am aceeashi problema. Din KDE, sub user, aproape orice program X cu drepturi de root, la introducerea parolei corecte, raspunsul este "Incorect password". Din consola ruleaza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #6 on: October 29, 2006, 09:21:00 AM » |
|
Fă încearcă să lansezi kdesu synapticdin consolă. şi să zici ce spune 
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
dorin
Membru
|
 |
« Reply #7 on: October 29, 2006, 02:31:57 PM » |
|
Am incercat acum din nou. =>"Incorect password;Try again" (la toate programele care cer drepturi de root) Pare ca KDE a "uitat" parola mea de root.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #8 on: October 29, 2006, 02:34:28 PM » |
|
Mda... instalează gksu, şi modifică toate intrările în meniuri să folosească gksudo nume_comanda De editat meniurile, caută in Kontrol Center sau cum îi zice în KDE, şi schimbă aşa. Bineînţeles, încearcă întâi gksudo (după ce-l instalezi  ), şi vezi dacă şi asta face probleme 
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
dorin
Membru
|
 |
« Reply #9 on: October 29, 2006, 09:29:42 PM » |
|
REZOLVARE : #apt-get update #apt-get install kdebase
Acum am din nou voie să rulez programe de root . Problema apare când sistemul este incomplet upgradat. Ex.:-instalare kernel ultima versiune (în Kanotix e foarte simplu) -instalare programe noi (openoffice.org)
Rezolvarea e cam brutală dar asta am găsit-o şi funcţionează.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bogdanix
Membru
|
 |
« Reply #10 on: October 29, 2006, 09:38:13 PM » |
|
REZOLVARE : #apt-get update #apt-get install kdebase
Nu cred sa fie de la asta. Eu mi-am instalat KDE-ul asa: apt-get install kdm kdebase x-window-system Deci... aveam kdebase instalat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorin
Membru
|
 |
« Reply #11 on: October 29, 2006, 10:58:51 PM » |
|
1.Mie nu-mi primea parola de root pentru nici un program (krusader, cele din Control Center,etc) 2.Am făcut ce am spus mai sus, acum 2 ore şi după 40' de download, KDE şi-a amintit cine-i root (boss). 3.Ce te costă să încerci? (dacă ai net) 4.Nu este invenţia mea; Am luat-o şi eu de pe forumul Kanotix ca dovadă că în toată lumea sunt oameni ca noi.
|
|
|
|
« Last Edit: October 29, 2006, 11:02:01 PM by dorin »
|
|
|
|
|
|
bogdanix
Membru
|
 |
« Reply #12 on: October 30, 2006, 02:44:36 PM » |
|
Am net, nu-i problema.  Dar am dat jos Etch-ul, iar acum ma joc cu un Kubuntu Edgy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|