Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Învaţă» Tips&Tricks» Protect Textarea
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Protect Textarea  (Read 1744 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« on: July 19, 2007, 12:51:13 PM »

Introducere:

Mi s-a intamplat de prea multe ori sa inchid din greseala un tab sau sa navighez din pagina in timp ce scriam un post kilometric pe cine stie ce forum, sau in situatii ciudate un mail pe Web cand nu aveam la dispozitie un client de email, si nici nu era recomandat sa instalez unul. Situatie in care iti vine sa iti rupi parul. Dupa care am descoperit WordPress si functionalitatea lui de a ma intreba daca vreau sa navighez din pagina deoarece am schimbari nesalvate. Asa am descoperit OnBeforeUnload din JavaScript si cum se pot implementa mesaje de acest gen. Personal cred ca aplicatiile Web != paginile Web, deci in anumite cazuri trebuie ca utilizatorul sa fie interogat in cazul anumitor actiuni. Ajung si la partea care are legatura cu titlul topicului.

User Scripting:

Pana acum m-am ferit de user scripting din varii motive, din care cel mai puternic era acela legat de securitate. Am trecut peste prejudecati si mi-am instalat GreaseMonkey pe Firefox. Dupa care am descoperit ca scripturile astea pot fi compatibile si cu alte browsere.

Opera: http://www.opera.com/support/tutorials/userjs/
Konqueror: http://blog.neofreko.com/index.php/2007/01/12/konqueror-userscript/

De ce user scripting? Pentru ca se pot corecta anumite chestii pe care Web developerii le-au lasat asa cum sunt, sau nu vor sa imbunatateasca aplicatia oferita. User Scripting-ul pune puterea in mana utilizatorului ... motivul pentru care este atat de puternic. http://userscripts.org/ - repository-ul oficial de user scripts. Se pot gasii o gramada de chestii care pot sa imbunatateasca calitatea browsingului sau a utilizarii aplicatiilor Web.

Protect Textarea:

In sfarsit am ajuns si la ce ziceam in titlul topicului, dar nu se putea fara putina introducere. Protect Textarea este un user script care poate sa evite situatiile din introducere.

Descrierea autorului:
This greasemonkey user script will protect users of web applications from their own forgetfulness. It watches textareas (multi line input boxes in web forms) for changes, and makes sure you don't throw them away. If you: navigate away from the web page, close the tab, or close the browser after making changes to a textarea on a web page, this script will throw up a prompt. You can hit cancel to get right back where you were and submit the form instead of throwing it away, or hit OK to continue and ignore the changes you made.

This is great for web forums, wikis, and so many other web applications.

Personal cred ca acest script poate sa imbunatateasca in mod calitativ viata online ... Singura chestie care e trecuta in lista de exceptii ... e http://mail.google.com/ - dev-ul stie de ce.
« Last Edit: July 19, 2007, 12:51:39 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
Licaon
Membru
*

« Reply #1 on: July 19, 2007, 01:53:49 PM »

io pusei scripturi prin Opera de pe userjs.org
Code:
accessiblespecs.js                  detect-opera-sniffing.js            gototop.js                    msdn-extras.js               scambusters-com-popupfix.js
adskipper_gamespy_com.user.js       deviantart-skip-deviation.js        greasedlightbox.user.js       newegg-com-tooltip-fix.js    stop-form-focus.js
adskipper_ign_com.user.js           dockapps-v1.1.user.js               imdb-image-deblocker.js       protect_textarea.user.js     titleprotector.js
autosizer.js                        download-embeds.js                  lastmeasure.js                redirect-opera-fixer.js      tomshardware-top-bar-fix.js
blizzcon-com-prevent-detection.js   enhanceblockquotes.js               link-alert.js                 rel-to-link.user.js          wdc-com-menufix.js
bloglines-subscription-fix.user.js  fix-content-type.js                 linkify-txt.js                remove-transparent-flash.js  wired-com-fastforward.js
check-window-close.js               fix-font-tag-underline.js           livejournal-com-forms-fix.js  removeblank.js
clean-uri.js                        gamefaqs-com-frames-redirection.js  mathml.js                     safe-alert.js

pacat ca nau mai adaugat nimic nou

/LE: nu mere scriptu asta in Opera... cel putin pe LinuxSoft
unde as putea testa?
« Last Edit: July 19, 2007, 02:04:19 PM by Licaon » Logged

Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #2 on: July 19, 2007, 03:12:01 PM »

Am testat textarea-urile de pe mai multe forumuri* (atat alea de postare cat si cele de trimitere a PM) si a functionat (GreaseMonkey+Firefox). Folosesc Opera ocazional, deci nu prea sunt familiarizat cu al lor concept de user scripting.

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: