abatele
Veteran

Ce faci, te face.
|
 |
« on: June 26, 2007, 06:42:10 PM » |
|
Compania americană Autodesk, producătorul aplicaţiei software pentru proiectare AutoCAD, l-a numit director pentru combaterea pirateriei software din România pe Jan Bucek din cadrul biroului Autodesk din Republica Cehă, a declarat marţi, pentru NewsIn, şeful A&C International, Cristian Dumitrescu. Restul stirii aici
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #1 on: June 26, 2007, 08:47:45 PM » |
|
mari realizari....de facut o versiune nativa pentru Unix nu face, declara pe unde apuca ca vezi doamne "clientii nu cer asta" ( pe pollul de la Novell de anu trecut parca AutoCAD era primu pe lista apoi Photoshop, la capitolul aplicatii de portat )
trist
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mutulica
Membru
|
 |
« Reply #3 on: June 28, 2007, 11:43:01 AM » |
|
Am cautat şi eu sa fac Autocad să meargă în linux (wine) şi nu am reuşit. Am căutat apoi un alt program cu care să-l înlocuiesc. Singurul care mi s-a părut demn (să ştie DWG) a fost Bricscad (e bazat pe intelicad; are suport complet dwg 2007, compatibilitate la nivel de comenzi cu autocad, compatibilitate AutoLisp). Am descărcat versiunea linux bricscad 6 şi am îcercat să-i dau de cap. Ce am observat: - versiunea 6 pentru linux este de fapt o versiune facută să meargă cu wine (care la mine nu a mers). - nu au aproape de loc instrucţiuni despre cum trebuie instalat (sau nu le-am găsit eu..) Veştile bune (dacă se adeveresc): versiunea 8 ar trebui să fie suportată nativ pe linux şi ar trebui să apară la sfârşitul lunii iunie (este disponibilă in beta versiunea windows). Programele CAD bazate pe intellicad au preţuri mai mici ca AutoCAD şi funcţionalitate foarte apropiată (dar nu sunt AutoCAD).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abatele
Veteran

Ce faci, te face.
|
 |
« Reply #4 on: June 28, 2007, 06:11:52 PM » |
|
ce am testat in linux si a fost fain a fost Medusa4. Nasol e la partea cu formatul fisierelor in care se salveaza. In versiunea free poate fi citit numai in Medusa. Parca putea importa fisiere autocad si altele similare, dar nu putea exporta in ele. L-am instalat numai de forma. E o versiune trial care tine pana la 6 luni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #5 on: June 28, 2007, 10:53:36 PM » |
|
@mutulica: unde citisi tu ca vers 8 e nativa de linux la BricsCAD ? ar fi o treaba super buna cat am folosit io pe linux a mers fain vers 6.0.0.19 (fain cat ar putea sa mearga ceva de Windows compilat pe linux cu crosscompile cu liburile de Wine....sau marog ceva de genu) la versiunea 6.0.0.20 (pe care scrie ca e beta  ) au schimbat Glibcu de la 2.35 la 2.5 parca, si asta a cam spart compatibilitatea cu unele distrouri mai in urma ( pe Zenwalku meu au facut trecerea cam la o saptamana dupa lansarea asta de Bricscad) alta treaba cu Bricscadu e ca mai nou pare cam instabil, unele DWGuri nu le citeshte, sau ii ia 10min sa le deschida, si alte probleme cumva totusi parca pe sistemul meu mai nou (amd64/3500+/1G/7600gs) mere mai prost decat pe vechiul sistem (axp1700+/256m/9600)...bizar testai si Medusa, versiune personala e free, sau iti actualizezi cheia la 6 luni doar; na prea vrut sa citeasca DWGurile de test, plus ca are acelasi sistem de interactionare ca si VariCAD: selectie comanda -> selectie obiecte (iar eu unul sunt indobitocit de Autocad si selectia obiecte-> selectie comanda; mi se pare mai natural, sau deh...obishnuinta)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mutulica
Membru
|
 |
« Reply #6 on: January 06, 2008, 04:07:14 PM » |
|
Am dat peste intellicad de la 4m ( www.4msa.com) si merge foarte bine cu wine (debian lenny, wine 0.9.44). Eu am instlat versiunea trial care poate fi folosita timp de 30 de zile, singurele inconveniente sunt ca nu se pot salva fisierele si nu se pot trimite la ploter, dar in rest este complet functionala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
|
 |
« Reply #7 on: January 06, 2008, 10:43:39 PM » |
|
autocad nu poate fi inlocuit. in calitate de arhitect sau ingineri nu te joci nu te joci cu cladirile sau cu structura de rezistenta. in calitate de student, ti se baga pe gat autocad (in cazul fericit in care nu dai de o suita de profesori fan calc).
tot ca student, iti pierzi vremea incercand sa inveti si sa asimilezi altceva decat standardul de facto al industiei, mai corect breslei.
Ce draku mai vor si astia cu pirateria ? Habar nu am. In Romania se construieste de 2 ani in dracie si o sa mai tina asa 2-3. Orice rahat se construieste, pana si un rahat de teava din curte , are nevoie de proiect tehnic. Si ala nu se face in word de economisti.
Pur si simplu trebuie sa fii foarte prost, ca arhitect sau patron de firma de arhitectura, sa nu o duci bine spre foarte bine in anul de gratie 2008, in Romania. Si la fel de prost sa nu iti iei licente de Autocad, monitoare cu tub de 22 toli si plottere serioase. Asta daca nu ai ramas cu mintea si cu portofelul la SIAB.
Si ce draku mai vor si astia cu pirateria? Sa ne lase in durerea noastra de cetateni comunitari.
|
|
|
|
|
|
everybody else is doing so why can we
|
|
|
|
mutulica
Membru
|
 |
« Reply #8 on: January 08, 2008, 06:08:50 PM » |
|
autocad nu poate fi inlocuit. in calitate de arhitect sau ingineri nu te joci nu te joci cu cladirile sau cu structura de rezistenta. in calitate de student, ti se baga pe gat autocad (in cazul fericit in care nu dai de o suita de profesori fan calc).
Intellicad este compatibil cu autocad (stie si lisp-ul in care sunt scrise majoritatea comenzilor din autocad), si in rest nu-ti trebuie decat un pic de timp pentru adaptarea (interfetele sunt similare dar nu identice); si in plus Autocad nu prea are nimic cu structura de rezistenta este doar un program de proiectare asistata de calculator = doar desenezi, calculele se pot face si cu guma creion si hartie, mai greu, ce-i drept.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #9 on: January 09, 2008, 02:06:44 AM » |
|
BricsCAD - engine Intellicad, versiune Linux mai veche (prin librarii compilate cu Wine), sau versiunea mai noua rulata in Wine ZwCAD - acelasi engine, modat de chinezi, meniuri 99% aranjate ca AutoCAD, poate mere in Wine ProgeCAD - la fel, de italieni, poate mere in Wine, mai aduce ceva programele cu el: convertor PDF/BMP in DWG si dastea preturiles maxim 500euro/licenta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mutulica
Membru
|
 |
« Reply #10 on: January 09, 2008, 06:49:34 PM » |
|
BricsCAD - engine Intellicad, versiune Linux mai veche (prin librarii compilate cu Wine), sau versiunea mai noua rulata in Wine ZwCAD - acelasi engine, modat de chinezi, meniuri 99% aranjate ca AutoCAD, poate mere in Wine ProgeCAD - la fel, de italieni, poate mere in Wine, mai aduce ceva programele cu el: convertor PDF/BMP in DWG si dastea preturiles maxim 500euro/licenta le-am incercat pe toate de mai sus si nu prea am avut succes cu nici unul in afara de intellicad de la 4m. unele se instalau si nu rulau, unele nici macar nu se instalau. asta tine sis de configuratia sistemului, versiune wine, etc. eu am spus doar ce am incercat si mi-a mers fara probleme. Pentru cei ce nu cunosc, intellicad este o „platforma” cu care se poate crea soft de proiectare. Se licentiaza pentru ~25.000$ si ai acces la codul sursa si poti sa licentiezi mai departe produsul in numar nelimitat de licente. poti folosi de asemenea numele intellicad detalii mai exacte pe siteul lor )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mutulica
Membru
|
 |
« Reply #11 on: January 09, 2008, 06:52:57 PM » |
|
@mutulica: unde citisi tu ca vers 8 e nativa de linux la BricsCAD ? ar fi o treaba super buna cat am folosit io pe linux a mers fain vers 6.0.0.19 (fain cat ar putea sa mearga ceva de Windows compilat pe linux cu crosscompile cu liburile de Wine....sau marog ceva de genu)
nici eu nu am avut succes cu bricscad pentru linux. versiunea 8 trebuia sa apara si pentru linux. se pare ca a fost scasa din planul de lucru. am vazut ca au scos si pagina care facea referire la asta de pe situl lor.
|
|
|
|
« Last Edit: January 09, 2008, 06:53:33 PM by mutulica »
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #12 on: January 11, 2008, 12:11:38 AM » |
|
BricsCAD8 de linux na avut pagina speciala (credema ca ma uitam destul de des de la versiunea 6 de Windows pana la 8 )... toata lumea inclusiv io credeam ca o sa fie si gata prin Ianuarie 2007 erau nishte vesti cica cum ca versiunea de linux o sa iasa dupa cea de WIndows... ete ca trecu un an si nimic versiunea 6.0.19 mergea cat de cat ok... avea/are bube multe apoi versiunea 6.0.20 facu un salt de Glib ceea ce a destabilizat unele lucruri pana au updatat distrourile Glibu, dar in mare era cam la fel progecadu avea prin 2005 parca un beta de Intellicad pe linux, nul vazui, dar dupa beta au zis ca ne cauta ei si atat in Wine parca mia mers bricscad8, restu nu le incercai a si intro nota nostima, cand faci cont la BricsCAD, te baga in baza de date si intro zi sau doua te contacteaza dealerul local ( in Romania unii pe nume Tangent soft ceva) si io mereu leam dat reply intrebandui de versiunea de Linux... si nau raspuns niciodata 
|
|
|
|
« Last Edit: January 11, 2008, 12:14:28 AM by Licaon »
|
|
|
|
|
|
|