Ieri vineri am instalat fc6 pe 2 sisteme. Unul cu hdd IDe si altul cu unu sata. Pe ambele sisteme a mers treaba ca unsa.
Acum anaconda iti ofera posibilitatea de a adauga repo-uri la instalare. Pentru cei care indraznesc sa pluteasca cu mouse-ul imprudent pe deasupra acelor link-uri, il sfatuiesc s-o lase balta. Acest feature se afla in stadiu de intentie. De doua ori mi-a murit anaconda in brate cand am incercat sa adaug repo-uri. In rest ce sa zic a mers asa cum stim: cap coada.
Prima instalare a fost una full(pentru mine, pentru sostemul de acasa) si a mers fara sa se impiedice. A doua a fost mai web based si a mers de asemeni bine.
Marile site-uri cu rpm-uri si-au setat deja pana vineri repo-urile pentru fc6. Deci asta este o veste buna.
Odata ce ai yum-ul setat restul este joaca.
Adobe Acrobat nu merge pe fc 6, asa ca trebui workaround-uit putin. A se vedea aici:
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc6.html Pentru restul de mici configurari m-am atinut de install guide-ul de aici:
www.stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html care este destul de actual.
Pareri post instalare:
1)moare anaconda(-)
2)merge intr-adevar repede fc 6(+)
3)yum este mai rapid ... mult mai rapid(+)
4)vine default cu gaim 2.0(este bine)
5)majoritatea modificarilor sunt "sub capota", pe partea vizibila nu-s decat splash-uri cu noua tema ADN, wallpaper etc.
6)vine cu kernel xen-uit.
Parerea generala este bunicica, nu extraordinara ... da' bunicica.