Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Discută» Cafenea» La ce proiecte opensource aţi contribuit?
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: La ce proiecte opensource aţi contribuit?  (Read 3222 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« on: June 16, 2007, 11:21:08 AM »

M-ar interesa la ce proiecte aţi contribuit în mod direct:
- cod,
- documentaţie (substanţial, nu doar corectarea unor propoziţii pe wiki),
- artwork,
- marketing?,
- articole,
- pachete (maintainer)
- localizare,
- support

De ce aţi contribuit? Cum a fost primită contribuţia? (dacă a fost primită) Cum erau ceilalţi dezvoltatori?

A meritat? Aţi mai vrea să contribuiţi în continuare?

Vreau câte o mică povestioară de la fiecare  Wink
« Last Edit: June 17, 2007, 01:28:46 PM by mapleoin » Logged

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: June 16, 2007, 11:45:23 AM »

SVGATextMode. E scris pe forum ce si cum. Aveam nevoie de rezolutii ridicate in text mode. SVGATextMode nu mai era intretinut, acuma merge. Nu a fost mare lucru.

Timidity++, aveam nevoie pentru ca fac muzica. Nu mergea compilat cu biblioteca FLAC. Nu a fost mare lucru nici asta. Cu totul minor.

Qemu. Voiam sa rulez AIX in qemu, dar AIX are nevoie de arhitectura prep/chrp (PPC). Am vrut sa fac qemu sa mearga cu openbios ca sa implementeze ce e necesar. Am facut sa booteze cu openbios dar cam atat. Nu a fost acceptat in tree (nu avea de ce, nu mergea). Cred ca o sa ma apuc din nou.

Licaon
Membru
*

« Reply #2 on: June 17, 2007, 01:32:50 AM »

BitTorrent, localizare

De ce aţi contribuit?
daia, cre ca aveam alte treburi mai plictisitoare de facut iar asta prea interesanta Wink

Cum a fost primită contribuţia?
localizarile bucura devii

Cum erau ceilalţi dezvoltatori?
habarnam, a fost continuata un pic spre diacritice de altii, dar nam colaborat

A meritat?
pt experienta poate...

Aţi mai vrea să contribuiţi în continuare?
nu cre ca se mai poate, portalul http://translate.bittorrent.com e cazut de la vers 4.ceva

Vreau câte o mică povestioară de la fiecare 
fapte, nu poveshti :D Ranjeste fasolea

robert
Veteran
**

« Reply #3 on: June 17, 2007, 08:55:32 AM »

Foarte interesant subiectul, şi aş yice, mult mai potrivit acestui gen de forumuri decât obiceiurile alimentare.

Personal, nu mă pot lăuda cu mai nimic. Nici cine ştie ce activitate intensă pe forumuri, nici cod gârlă pentru vreun program sau distribuţie obscură - neavând nici o tangenţă cu programarea. Nici măcar contribuţii de genul webdesign pentru vreun proiect.

O mică activitate de bug-reporting şi ceva traduceri ale documentaţiei Gentoo Linux în limba română , undeva prin 2005.

De ce ? Comunitatea Gentoo România era extrem de dinamică, erau mulţi noi utlizatori care aveau nevoie de câţiva paşi ...

Spre ruşinea mea, în ultimul timp nu am făcut aproape nimic.

everybody else is doing so why can we
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #4 on: June 17, 2007, 01:27:47 PM »

robert: şi OpenIT se pune

rs
Veteran
**

« Reply #5 on: June 17, 2007, 09:38:09 PM »

1. Gentoo documentation (vezi linkul in postul lui Robert). Aparent proiectul pare sa stagneze, se face insa maintenance la documentele existente. Motivul stagnarii as zice ca este lipsa concurentei - gentoo.ro are practic cea mai extinsa documentatie de linux in limba romana, nimic nu se apropie de nivelul ei, nu prea vad de ce ai mai adauga ceva. Rezultatele sunt destul de derutante, de exemplu forumul (gentoo.ro) pare a nu misca nimic. Adevarul este ca lumea citeste daca are ce citi, si nu mai vine sa abereze pe forumuri.

2. De rospell nu va mai povestesc, de ceva timp a trecut de 1000 downloaduri. Cateva lucruri la care nu ma asteptam:

Exista peste 760 de editoare de texte inregistrate pe freshmeat.net, iar rospell apare undeva pe pagina n-spe. Trebuie sa cauti intens ca sa dai de el. Cu toate acestea lumea continua sa downloadeze.

Un anunt de release pe freshmeat aduce cam de 5 ori mai multe downloaduri decat anunturile de release de pe linuxsoft, linux360 si gentoo.ro la un loc. Nu pricep de ce ar cauta cineva spellere de limba romana pe situri americane.

Lumea downloadeaza fara nici o problema pachete binare, ideea de gentoo este depasita. Pachetele binare nu au nevoie de semnaturi si alte spanace, se instaleaza in exclusivitate ca root, daca se poate sa fie ceva self-extracting, cu atat mai bine. Degeaba le explica cs_mare_linuxist_dexter ca nu-i bine, ei tot continua sa downloadeze. Mi se pare o lipsa totala de respect!

nesquick
Membru
*

« Reply #6 on: June 20, 2007, 02:11:14 PM »

Prima versiune d ubuntu...rezolvat cva bug-uri...drept rasplata baietii mi-au trimis distributia inainte sa fie publica...nu a fost mare lucru, dar a fost totul de amorul artei sa spun asa...
alyn3d
Membru
*

Calculatorist Şef

« Reply #7 on: July 01, 2007, 11:19:32 AM »

De ieri, pidgin-libnotify are versiune în Română.
http://gaim-libnotify.sourceforge.net/

Distribuţie: Fedora 11 | Localitate: 3D Land | Vârstă: 19

My website: http://alyn3d.ilive.ro
My dA: http://alyn3d.deviantart.com
Registered Linux User:#415793
oblio
Admini
**

« Reply #8 on: July 02, 2007, 09:05:42 AM »

Am contribuit cu traduceri şi bug reporturi pentru Ubuntu. Am mai trimis bug reporturi către diferite proiecte Open Source, şi în general încerc să le fac cât mai clare... ca să le fac viaţa mai uşoară developerilor, că şi aşa au mult de furcă.

Sunt relativ fericit că un feature propus de mine pare să fi fost introdus în Pidgin (de fapt, Pidgin, Finch, Adium, meebo.com şi orice alt program ce foloseşte libpurple). Adică în curând ar trebui să avem posibilitatea să vedem detaliile de contact ale celor de pe Yahoo, şi chiar să le putem modifica. Adică nu va mai fi nevoie să setăm aliasuri :beer: Bere la baiatu'
Util, atunci când ai mai multe calculatoare, şi oameni în listă cu ID-uri stil asda2121 Smiley

Voila: http://developer.pidgin.im/ticket/866

PS: mulţumiri lui John Moody, cel care a creat patchul Wink
« Last Edit: July 02, 2007, 09:08:00 AM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #9 on: July 03, 2007, 01:33:32 PM »

Un proiect in PHP pentru managementul resurselor umane numit DotProject. I-am adaugat cateva module + integrare cu Jabber. iti trimitea niste mesaje pe Jabber la activarea unor trigger-e. Fara povesti.

Stercus accidit
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #10 on: April 03, 2008, 12:07:45 PM »

Vreau câte o mică povestioară de la fiecare  Wink
OKE, acu dupa catva timp, pot sa zic ca am facut chestii minore, dar nu am stat cu mana intre buci.

- cod: XHTML Video Embed si DynASR scrise "from scratch" de subsemnatul. DynASR momentan nu este sub development, dar intentionez sa ii dau un update candva cand voi avea mai mult timp. O impachetare custom de WLMP (Windows, LigHTTPd, MySQL, PHP) - in buna parte o combinatie de XAMPP For Windows, LigHTTPd for Windows de echipa oficiala WLMP (care a recunoscut in mod tacit pachetul ca alternativa, desi nu am cerut aceasta) si scripturi de management scrise de mine - ma rog, nu se prea pun la cod, dar nu aveam unde anume sa il bag. Principalele deavantaje care le rezolva pachetul meu: localizarea in maghiara (documentati-a am scris-o asa cum am scris-o, nu e de 5* dar e in engleza), imposibilitatea de instalare/control prin shell (da, folosesc OpenSSH si sub Windows prin intermediul copSSH), utilizarea CGI ca Server API in loc de FastCGI pentru PHP. Desi miturile zic ca PHP si/sau Lighty nu stiu FastCGI sub Windows, acesta este demontat practic de acest package. Voi mentine catusi de cat acest pachet pana ma va multumi versiunea oficiala a WLMP.
- artwork: nexam ... sunt but la design & co.
- marketing: aici nu pricep unde bate ...
- articole: da si o sa mai urmeze chiar mai multe. Din motive dependente de un NDA semnat anterior prin alte parti, nu pot mentiona unde si ce - aka identitatea nu tre sa imi fie divulgata.
- pachete (maintainer): nope ... iau ce e in repo, ce nu e, ./configure --caca-maca && make && make install
- localizare: nu suport softul in alta limba inafara de engleza. In romana suna horror, indiferent de cat de "flawless" e traducerea.
- support: foarte slab ... ajutor pe IRC si incepusem la un moment dat sa ofer suport pe forumul WordPress - dar am renuntat din motive de timp.
- bug repors/sugestii/feedback: da, dar nu la proiecte de astea mari, ci la chestii mai mici.

A meritat? Aţi mai vrea să contribuiţi în continuare? De ce aţi contribuit? Cum a fost primită contribuţia? (dacă a fost primită)
XVE mometan este prioritatea #1. A fost primit bine, statisticile momentan arata cam asa: http://wordpress.org/extend/plugins/xhtml-video-embed/stats/ - aproape 1000 de downloads (yeey). Intentionez sa scriu versiunea 0.3 mult mai bine decat asta actuala, ceea ce inseamna ca noul sistem de optiuni o sa fie incompatibil - deci tre sa fac o functie de conversie - precum si imbunatarirea controlului prin intermediul markupului, extinderea numarului de servicii, etc. Mai am in plan alte pluginuri, tot sub GPL v2.0. Restul au o prioritate scazuta datorita ocuparii timpului si cu alte activitati, non-programming related. Proiectul chiar a meritat si l-am facut pentru ca eram nemultumit de lista de solutii care ori nu faceau bine treaba, ori trebuia sa apelez la pluginuri multiple. Despre primire ... statisticile o spun catusi de cat, lumea comenteaza pluginul, WLMP a fost recunoscut, etc.

Cum erau ceilalţi dezvoltatori?
Care dezvoltatori? I'm a one man show ... pe cand o sa am timp sa contribui la WordPress - o sa va dau de stire ...
« Last Edit: December 02, 2008, 09:55:00 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
wooptoo
Membru
*

« Reply #11 on: April 03, 2008, 04:33:24 PM »

Nu am contributii semnificative...

Am facut pachete pt Archlinux.
Bug reports la Archlinux, Gnome, Sonata, Mediawiki (soft-ul de wiki folosit de Wikipedia) si Deluge. Developerii care mi-au placut cel mai mult au fost cei de la Sonata si Mediawiki. Great guys.
Vreo 2 articole pe Wikipedia, si diverse ilustratii vectoriale pe Wikimedia Commons.

Daca socotim si partea de web dev/design ar mai fi si:
- revolushii.ro (artwork-ul in format svg si temele de Wordpress si SMF sunt sub licenţă Creative Commons si se pot downloada).
- logo-ul OpenIT...

Licaon
Membru
*

« Reply #12 on: April 04, 2008, 08:08:15 AM »

tradusei alataieri in romana: http://icculus.org/mojosetup/

MifTy
Membru
*

« Reply #13 on: April 14, 2008, 05:34:54 PM »

pe vremea cand arny abia infiintase slackware.com.ro am decis sa traduc si eu o parte din manualul slackware...
mai mult ca sa-mi testez propriile cunostinte de engleza...

capitolul tradus i l-am trimis lui arny pe mail, asa cum ceruse, apoi nush ce s-a intamplat cu el!!
nu stiu nici daca l-a folosit, nici daca nu, iar capitolul din manualul in limba romana nu prea seamana cu cel tradus de mine...

a fost prima si ultima tentativa "publica" de colaborare...

incolo, chit ca nu sunt programator de nici un fel si nici o culoare, am mai corectat pe ici-colo scripturi de configure si make (unde nu existau ./configure) care nu aveau chef sa se compileze ca nu cautau librariile unde le punea slackul pe default...

cea mai tampita situatie a fost cu gyachi... n-am mai vazut utilitar userland sa-si bage folderele proprii in /!!!
l-am modificat sa se instaleze dreq in /usr, unde-i era locul, si restul de librarii unde trebuiau, si cam atat...
insa gyachele ala era buggy rau, si eu, cum am spus, habar n-am de jabra, c, sau ce-o mai fi, asa ca... l-am trimis la plimbare...
pacat, ca stia multe!!

insa mai nou, vad ca varianta .deb e mai normala la cap, si nu mai crasheaza asa des...
twitterfire
Membru
*

« Reply #14 on: August 27, 2008, 02:23:41 PM »

Am facut un joculet - tetris like - dar cu cranii in loc de piese si craniile explodau cand se umplea un rand. L-am pus la un moment dat pe yahoo, dar a disparut cand a disparut si pagina. Posibil sa-l mai am pe acasa. Cu licenta BSD, of course. Personal nu suport gpl si lgpl. Filozofia mea e ori sa fac ceva closed source si sa scot bani, ori sa fac ceva cu adevarat free si sa am licenta BSD, creative commons, etc.

Daca as gasi vreu proiect mic - nu ditai mamutul - la care sa contribui si ar fi cu licenta BSD like, m-as putea juca nitel.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: